ΔΙΕΘΝΗ

Σε δημοπρασία το κουφάρι του ιδιωτικού τζετ του Έλβις Πρίσλεϊ (photo)

Σε δημοπρασία το κουφάρι του ιδιωτικού τζετ του Έλβις Πρίσλεϊ (photo) - Κεντρική Εικόνα

Δεν έχει μηχανή... Είναι σκουριασμένο... Είναι ένα απλό «κουφάρι» με φαντεζί σαλόνι και επένδυση στο εσωτερικό... Παρόλα αυτά, αποτιμάται τουλάχιστον 430.000 δολάρια... Γιατί; Διότι έχει κάτι, που... δεν έχει κανένα άλλο του είδους του. Όνομα... Και όχι οποιοδήποτε όνομα, αλλά του... βασιλιά της ροκ, Έλβις Πρίσλεϊ! Ο λόγος για το ιδιωτικό τζετ του King Elvis, το οποίο βγαίνει σε δημοπρασία, με την τιμή του να έχει οριστεί από το 2017 στις 430.000 δολάρια.

Το αεροσκάφος έχει... βανδαλιστεί, καθώς οι «ποντικοί» έχουν αφαιρέσει τη μηχανή του και το κοπκίτ, αφήνοντας στο «νεκροταφείο» των αεροπλάνων στο Νιου Μέξικο των Ηνωμένων Πολιτειών ένα άχρηστο αντικείμενο. Όμως ο «βασιλιάς» δείχνει να διατηρεί τη λάμψη του ακόμη και πολλές δεκαετίες μετά τον θάνατό του, καθώς και μόνο η ιδέα ότι στα βελούδινα καθίσματά του καθόταν και ταξίδευε στις περιοδείες του ο Έλβις Πρίσλεϊ, το ενδιαφέρον εκτοξεύεται στο... διάστημα και οι προσφορές μπαίνουν σε... λίστα προτεραιότητας.

Το 1962, ο Βασιλιάς Έλβις και ο πατέρας του Vernon, αγόρασαν το Lockheed JetStar 1329, το οποίο εγκαταλείφθηκε μετά το θάνατο του διάσημου τραγουδιστή. Το 2017, το αεροπλάνο συμπεριλήφθηκε σε λίστα δημοπρασίας, αλλά την τελευταία στιγμή αποσύρθηκε.

Μόλις σήμερα, ανακοινώθηκε ότι συμπεριλήφθηκε εκ νέου σε λίστα, σε δημοπρασία που θα λάβει χώρα στο site του Iron Planet, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται προσφορές, με ημερημονία λήξης την 27η Ιουλίου 2018.

Από το πρώτο 24ωρο έχουν ήδη ενδιαφερθεί πάνω από 100 άτομα, ενώ υπολείπονται 35 ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Οι φωτογραφίες από το ιδιωτικό τζετ του King Elvis είναι εντυπωσιακές...

elv22-3elv22-2elv22-4elv22-1elv22-5