ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Συναντήσεις του προέδρου της Βουλής στη Σαγκάη με τον πρόεδρο της COSCO

Συναντήσεις του προέδρου της Βουλής στη Σαγκάη με τον πρόεδρο της COSCO - Κεντρική Εικόνα

Οι προοπτικές ανάπτυξης των επενδύσεων στη μεταμνημονιακή εποχή που ανοίγεται για την Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2018 αποτέλεσαν το επίκεντρο της συζήτησης που είχαν ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης και ο πρόεδρος της COSCO ,Xu Lirong, σε συνάντησή τους σήμερα στη Σαγκάη.

Ο κ. Βούτσης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα, ενημερώθηκε από τον Xu Lirong για τις επενδύσεις και τις δραστηριότητες της COSCO ανά τον κόσμο και τη σπουδαιότητα του Λιμένος Πειραιώς για τις μεταφορές. Ο πρόεδρος της Βουλής, ανέφερε ότι ανοίγεται πλέον ο δρόμος για την Ελλάδα να βγει με φερεγγυότητα στις αγορές, μετά από τη βασική συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ και να προχωρήσει το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας.

Νωρίτερα, ο κ. Βούτσης, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του Κινεζικού Ινστιτούτου για την Εξωτερική Πολιτική Liang Jianquan και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξωτερικών Υποθέσεων της Σαγκάης  Liu Guangyong, ξεναγήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Αστικού Σχεδιασμού της Σαγκάης όπου παρακολούθησε την εξέλιξη της κινεζικής αυτής μεγαλούπολης, των περίπου 25 εκατομμυρίων κατοίκων, «πραγματικό υπόδειγμα αστικού πολεοδομικού σχεδιασμού με σεβασμό στην παράδοση αλλά και την αισθητική, με τεχνολογικές εφαρμογές αιχμής σε όλες τις υποδομές. Μια ματιά στο μέλλον της Κίνας», όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο βιβλίο εξεχουσών επισκεπτών.

Αύριο το πρωί, ο κ. Βούτσης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο της Σαγκάης,Ying Yong.