ΠΡΟΣΩΠΑ

Πέγκυ και Δημήτρης Ρίζος: Εκείνη στο Λονδίνο και στις πισίνες της και εκείνος στη φυλακή της Κω

Πέγκυ και Δημήτρης Ρίζος: Εκείνη στο Λονδίνο και στις πισίνες της και εκείνος στη φυλακή της Κω  - Κεντρική Εικόνα

Είναι 10 Ιουνίου και η Αθήνα φλέγεται στον πρώτο καύσωνα της, με τα τσιμέντα και την άσφαλτο να βρυχώνται αχνίζοντας πως θα ρευστοποιηθούν και θα αυτοκαταργηθούν! Στην πόλη-θάλαμο καυτών αερίων, η υπέρκομψη, αγαπημένη γυναίκα μιας κοσμικής Αθήνας πληγωμένης αλλά αντιστρεφόμενης, η Πέγκυ Ρίζου, με άψογες αναλογίες και σώμα αγαλματένιο, κόβει ανάσες στο facebook της.

Με λεζάντα που γράφει «Λονδίνο – Αθήνα: 20 βαθμοί διαφορά»,  βουτάει σε μια καταγάλανη μεγάλη πισίνα, όπου ο φυσικός ήχος του νερού που την αγκαλιάζει ακινητοποιεί σε μας το χρόνο σε ψευδαίσθηση δροσιάς.

Το στιγμιότυπο χαιρετίζεται με σχόλια και καμία 900αριά προβολές. Πέντε μέρες αργότερα, στις 15 Ιουνίου του 2018, ο σύζυγός της, ο κορυφαίος δημοσιογράφος, στενός συνεργάτης του Κωσταντίνου Καραμανλή, πρώην εκδότης του «Αδέσμευτου Τύπου», Δημήτρης Ρίζος, ενώ έδινε το «παρών» στο Α.Τ. Ελληνικού συνελήφθη για καταδικαστική απόφαση χρέους 15.000 ευρώ. 

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος έκρινε ότι πρέπει να προφυλακιστεί και έτσι, την Τρίτη 19 Ιουνίου, οδηγήθηκε στις φυλακές της Κω!

.Η Πέγκυ της χαράς και του κεφιού

Η συνήθης ανδρικά σοβινιστική νοοτροπία, που υποστηρίζουν πρώτες και πιο έντονα κάποιες ομόφυλες τους, θέλει τις γυναίκες πάντα να ευθύνονται για τη μοίρα του ανδρός τους, ειδικά αν αυτές είναι πολύ νεότερες τους, πολύ ωραίες, πολύ εύθυμες και ζωντανές.

Η Πέγκυ Ρίζου είναι όλα αυτά και για αυτό ένας εύκολος στόχος, συν του ότι είναι και εξαιρετικά φωτογενής.

Τα παλιά εκείνα χρόνια που η Ελλάδα έμοιαζε να ζει ένα αχαλίνωτο, ανέμελο ξεφάντωμα, η Πεγκυ Ρίζου ήταν η «ψυχή του πάρτι» σε Μύκονο, Κολωνάκι και κοσμικά στέκια. Πάντα καλοντυμένη, φιγουράριζε στις κοσμικές στήλες για το τι φοράει, σε ποιο πάρτι πήγε, με ποιους έκανε παρέα!

Φίλες της και συντροφιά στα νυχτερινά ξεφαντώματα ήταν οι Βίκυ Βωβού, Νατάσα Λιακουνάκου, Ρίτα Αττάλα, Εύη Καρατζά και Χρύσα Φιλιππή.

Τα καλοκαίρια φυσικά τα περνούσε στην γραφική αλλά πολυτελή έπαυλη  του συζύγου της, Δημήτρη Ρίζου, στην Μύκονο.

Ήταν εκείνη που ως  διευθύντρια -manager λέγαμε τότε!- έστησε τον ραδιοφωνικό σταθμό των ελληνικών σουξέ «Λάμψη» αλλά έκανε και εκπομπές.

Φωτογραφίες, γέλια, ξενύχτια, πάρτι και η ζωή έμοιαζε να είναι ένα ατέλειωτο καλοκαίρι σε κοσμικό μάλιστα θέρετρο με υπεροχή θερμοκρασία και χωρίς συννεφιές.

Και όμως αυτές, πλάκωσαν αγριεμένες. Οι εκδοτικές επιορκήσεις του Δημήτρη Ρίζου πτωχεύσαν.

Η ίδια, στις 12 Ιανουάριου του 2015, μες στη νύχτα, είχε συλληφθεί και είχε μεταφερθεί στο Αστυνομικό τμήμα Γλυφάδας για δικαστική απόφαση χρεών της προς το Δημόσιο.

Το πάρτι τέλειωσε και η περίοδος της ωριμότητας ξεκίνησε παταγωδώς.

Η Πεγκυ Ρίζου σταμάτησε τις πολλές εμφανίσεις και όταν αυτές γίνονται είναι πάντα με την κόρη της παρέα.

Η ζωή συνεχίζεται και γράφει από μονή της το δικό της σενάριο… Πολλά δημοσιεύματα χάθηκαν από το διαδίκτυο και η Πέγκυ Ρίζου μοιάζει να κλείστηκε στον εαυτό της με μικρά διαλείμματα διαδικτυακής, ελεγχόμενης κοινωνικότητας.

Ενοχλημένη; Μπορεί! Αλλά, «όλα όσα μας ενοχλούν στους άλλους μπορούν να μας οδηγήσουν στην κατανόηση του εαυτού μας» αφόριζε ο Καρλ Γιουνγκ και εδώ μοιάζει να χει σχεδόν μαθηματική εφαρμογή…

Απόσπασμα από ρεπορτάζ της Αλεξάνδρας Τσόλκα στο mononews