ΕΥ ΖΗΝ

Το 2ο φεστιβάλ Τουρισμού 26 έως 29 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη

Το 2ο φεστιβάλ Τουρισμού 26 έως 29 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη - Κεντρική Εικόνα

Μία γιορτή για την πόλη που θα αναδείξει μικρούς και μεγάλους προορισμούς από τη βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, με πολύ μουσική, θεατρικά δρώμενα και εκθέσεις τοπικών προϊόντων, φιλοδοξούν να αποτελέσει το 2ο Φεστιβάλ Τουρισμού οι διοργανωτές του, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ και β' αντιπρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Κλεόβουλο Θεοτόκη.

Πρόκειται για μία διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις από τις 26 έως τις 29 Μαΐου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από το ΕΕΘ σε συνεργασία με το υπουργείου Εσωτερικών/υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον δήμο Θεσσαλονίκης, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και τον ΕΟΤ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΘ, Μιχάλη Ζορπίδη, αν και η ανταπόκριση των επαγγελματιών δεν ήταν η αναμενόμενη, υπάρχει η διάθεση και η στόχευση, το Φεστιβάλ Τουρισμού να γίνει θεσμός και να «ταξιδέψει» και εκτός Θεσσαλονίκης, όπως στη Χαλκιδική, την Κατερίνη και αλλού.

Ο αριθμός των εκθετών αγγίζει τους 40, εκ των οποίων οι αμιγώς επαγγελματίες του τουρισμού είναι 15.

«Πρέπει να τονίσω ότι πέραν του ποσού των 10.000 ευρώ που διέθεσε το Επιμελητήριο, όλα τα υπόλοιπα έγιναν με τη συνδρομή εθελοντών και με την προσφορά του δήμου Θεσσαλονίκης, της Διεθνούς Έκθεσης (Helexpo-ΔΕΘ) και όλων των συνεργαζόμενων φορέων», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, στο οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν να δείξουν τη δουλειά τους, παρουσίασε η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Ελένη Φύκα.

Μεταξύ άλλων, στην παρουσίαση του Φεστιβάλ Τουρισμού 2016 μίλησε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαύριδου.