ΑΓΟΡΕΣ

Υποβάθμιση στόχου από την DB. Εκτιμά ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανόδου για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Υποβάθμιση στόχου από την DB. Εκτιμά ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανόδου για τις ευρωπαϊκές μετοχές - Κεντρική Εικόνα

Η Deutsche Bank θεωρεί ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές δεν έχουν άλλα περιθώρια ανόδου και προχώρησε στην υποβάθμιση του στόχου της για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 Index στις 325 μονάδες από τις 380 μονάδες.

«Ο συνδυασμός της χαμηλής παγκόσμιας ανάπτυξης, ο κίνδυνος αύξησης επιτοκίων από την Fed, η αναιμική ανάπτυξη της Κίνας και οι αστάθειες στην πιστωτική αγορά υψηλής απόδοσης των ΗΠΑ, υπονομεύουν σημαντικά την όποια αισιόδοξη στάση για τις ευρωπαϊκές μετοχές. Μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed την περασμένη εβδομάδα, η πιο επιθετική κίνηση από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να οδηγήσει σε ένα ισχυρότερο δολάριο, σε χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και σε πτώση των χρηματιστηριακών αγορών» σημειώνει η DB σε σημερινή της έκθεση. Σύμφωνα με την τράπεζα, πάντως, μόλις η Fed δει τη μεγάλη πτώση στις αγορές θα εγκαταλείψει σύντομα τις προθέσεις της για νομισματική σύσφιξη.
Η DB διατηρεί «overweight» θέσεις στον κλάδο των φαρμακευτικών προϊόντων και των ακινήτων και «underweight» στην ενέργεια, τα ορυχεία και τα βιομηχανικά προϊόντα. Επίσης δηλώνει επιφυλακτική για τις τράπεζες, οι οποίες αν και έχουν ελκυστικές αποτιμήσεις, παραμένουν ευάλωτες στον κίνδυνο υψηλότερων πιστωτικών spreads και χαμηλότερων αποδόσεων των ομολόγων.