ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Αποκτά νέο μη επανδρωμένο αεροπλάνο- υπερόπλο

Τουρκία: Αποκτά νέο μη επανδρωμένο αεροπλάνο- υπερόπλο  - Κεντρική Εικόνα

Το ολοκαίνουριο μη επανδρωμένο αεροσκάφος ANKA'S, που όπως ανακοινώνουν από την Τουρκία μπορεί να ελέγχεται μέσω δορυφόρου, αποτελεί ένα από τα νέα υπερόπλα της Τουρκίας. 

Το αεροσκάφος που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Τουρκική Αεροναυπηγική Βιομηχανία (TAI), είναι το βασικό «όπλο» των Τούρκων στις μυστικές υπηρεσίες, την παρακολούθηση και την αναγνώριση. Η δημιουργία του ξεκίνησε το 2004 και τα πρώτα τεστ έγιναν το Δεκέμβριο του 2010. Σύ. μφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ θα ενισχύσει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τα επόμενα χρόνια

Τα τελικά τεστ πτήσης κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και τη νύχτα, χωρίς την οπτική επαφή με το αεροσκάφος, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία με τα συστήματα απομακρυσμένης πλοήγησης να παραδίδονται και επισήμως στην τουρκική αεροπορία.

Το ANKA-S μπορεί να παραμείνει στον αέρα επί 18 ώρες, φτάνει σε υψόμετρο 7 χλμ και μπορεί να κουβαλήσει φορτίο 200 κιλών. Κάποιοι λένε ότι μπορεί να εξοπλιστεί και με 4 πυραύλος.Το νέο σύστημα ελέγχου μέσω δορυφόρου, θα μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα 6 αεροσκάφη. Το ANKA - S μπορεί να πραγματοποιεί αυτόματη απογείωση και προσγείωση, αλλά και προσγειώσεις εκτάκτου ανάγκης σε περίπτωση απώλειας επαφής.