ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πόσα χρωστάει ο Σάκης Ρουβάς και του δέσμευσαν τους λογαριασμούς του

Πόσα χρωστάει ο Σάκης Ρουβάς και του δέσμευσαν τους λογαριασμούς του - Κεντρική Εικόνα

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών δεσμεύτηκαν χθες, Δευτέρα, οι εταιρικοί λογαριασμοί του Σάκη Ρουβά, έπειτα από διαταγή πληρωμής για οφειλές προς την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας και διαχείρισης φήμης PROGRESSIVE, του μάνατζερ Κωνσταντίνου Καφίρη, με την οποία συνεργαζόταν επί 10 συνεχόμενα χρόνια μέχρι και τον Οκτώβριο του 2017. Στην εντολή πληρωμής γίνεται λόγος για τιμολόγιο συνολικού ύψους 27.900 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου δηλαδή και του ΦΠΑ) που εκδόθηκε, ωστόσο η εταιρεία του Σάκη Ρουβά αρνήθηκε για την πληρωμή του. Αναφέρεται, δε, ότι ο Σάκης Ρουβάς όχι μόνο υποχρεώνεται να καταβάλλει το ποσό, αλλά με το νόμιμο τόκο από την επόμενη επιδόσεως της παρούσας εντολής μέχρι την ολοσχερή εξόφληση, καθώς και να επιβαρυνθεί με την δικαστική δαπάνη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η απόφαση πληρωμής:

«Η αμοιβή για τις υπηρεσίες, τον σχεδιασμό και υλοποίηση προγράμματος δημοσίων σχέσεων και άλλων προωθητικών ενεργειών που θα παρέχει η Progressive για τις μουσικές εμφανίσεις ή και συναυλίες, συμμετοχές και παρουσιάσεις τηλεοπτικών παραγωγών-προγραμμάτων στην Αθήνα και σε διάφορες πόλεις της Ελληνικής Επικράτειας και του εξωτερικού συμφωνείται σε ποσοστό 10% επί της αμοιβής του καλλιτέχνη από τις εν λόγω εμφανίσεις (μη συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ).

Στα πλαίσια της ανωτέρω σύμβασης και εντεύθεν παροχής υπηρεσιών από πλευράς αιτούσας εταιρείας, επιτεύχθηκε από την τελευταία η συμμετοχή του καλλιτέχνη Αναστάσιου Ρουβά στο τηλεοπτικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα «The Voice Greece 2″. Τα γυρίσματα του εν λόγω ψυχαγωγικού προγράμματος ανήλθαν σε 20… και συνεπώς η αμοιβή της αιτούσας ανήλθε στο ποσό των 22.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ».

Ο Σάκης Ρουβάς πήρε θέση στην δικαστική διένεξη με την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας και διαχείρισης φήμης PROGRESSIVE, που οδήγησε σε διαταγή πληρωμής και σε δικαστική απόφαση για δέσμευση των λογαριασμών του τραγουδιστή.

Σε δελτίο τύπου που κοινοποίησε αναφέρει τα εξής:

«Αναφορικά με το δελτίο τύπου και τα σχετικά δημοσιεύματα, τα οποία κυκλοφόρησαν με θέμα τη δικαστική διένεξη με τη μέχρι πρότινος συνεργάτιδά μου εταιρεία Progressive PR, δηλώνω ότι, μέχρι στιγμής, ουδεμία επίδοση δικογράφων έχει πραγματοποιηθεί, προκειμένου να λάβω γνώση των επικαλούμενων απαιτήσεων και των σχετικών νομικών ενεργειών.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, όπως σε όλες τις μέχρι σήμερα συνεργασίες μου, έτσι και στη συγκεκριμένη, έχω υπάρξει απόλυτα συνεπής και έχω τηρήσει πλήρως τις υποχρεώσεις μου.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία ως μόνη αρμόδια πια θα επιληφθεί για την εν λόγω υπόθεση αλλά και για την προστασία της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψής μου και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μου. Επιφυλάσσομαι, δε, για κάθε υλική ή ηθική ζημία υποστώ.

Αθήνα, 12.6.2018

Σάκης Ρουβάς»

Σύμφρωνα με το mononews.gr, οι εταιρείες των οποίων δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί είναι οι «Σάκης Ρουβάς, Μουσική και Καλλιτεχνική ΕΠΕ» και «SK Κτηνοτροφική». Η πρώτη όπως προδίδει και το όνομα της συγκεντρώνει τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Σάκη Ρουβά. Σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό της παρουσιάζει σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της.

Συγκεκριμένα το 2016 ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε σε 684,1 χιλ. ευρώ από 476,6 χιλ. ευρώ που ήταν το 2015 ενώ κατά την τελευταία χρήση η εταιρεία παρουσίασε κέρδη ύψους 32 χιλ ευρώ από ζημιές ύψους 163 χιλ. ευρώ το 2015.

Η SK Κτηνοτροφική η οποία δραστηριοποιείται στις ΑΠΕ και συγκεκριμένα στο βιοαέριο είναι υπόθεση μόλις τριών ετών. Στις τελευταίες χρήσεις εμφανίζει μηδενικό κύκλο εργασιών και ζημιές ύψους 2 χιλ. ευρώ το 2016 και 2,42 χιλ. ευρώ το 2015.