ΕΛΛAΔΑ

Guardian: Φθηνές διακοπές σε 10 ακριβούς προορισμούς - Ανάμεσα τους και δύο ελληνικοί

Guardian: Φθηνές διακοπές σε 10 ακριβούς προορισμούς - Ανάμεσα τους και δύο ελληνικοί  - Κεντρική Εικόνα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, στους 10 κλασικούς προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη, ανήκουν και δυο διάσημα ελληνικά νησιά: Η Μύκονος και η Σαντορίνη. Προορισμοί που, ενώ θεωρούνται ακριβοί, είναι ιδανικοί ακόμα και για low budget διακοπές!

H εφημερίδα αναφέρει ότι μπορεί η Σαντορίνη να είναι ακριβός προορισμός, όμως διαθέτει επίσης πολλές οικονομικές επιλογές για τους Βρετανούς που δεν θέλουν να ξοδέψουν μια περιουσία για να την επισκεφθούν.

Το κόστος στους ξενώνες της ξεκινά από 23 ευρώ ενώ ακόμα και τα δωμάτια που θυμίζουν σπήλαιο, χαρακτηριστικό της αρχιτεκτονικής της Σαντορίνης, ενοικιάζονται από 40 ευρώ το δίκλινο.

Μερικές από τις καλύτερες ταβέρνες της, ιδιαίτερα στην Οία, προσφέρουν εξαιρετικό value για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και την τοποθεσία τους.

Η Μύκονος, το νησί των διάσημων, αντιπροσωπευτικό τοπίο των ελληνικών νησιών, με κατάλευκα σπίτια και τιρκουάζ νερά, αλλά και πλούσια διασκέδαση, θεωρείται ακριβός προορισμός. Ωστόσο, αναφέρει η Guardian, εάν το ταξίδι γίνει οποιοδήποτε μήνα εκτός του Αυγούστου είναι πιθανό να κοστίσει λιγότερο.

Η πρόταση της εφημερίδας είναι διαμονή στη Χώρα σε απλό δίκλινο τον Ιούνιο, η οποία κοστίζει 150-200 ευρώ. Χαμηλότερες τιμές προσφέρονται εκτός της Χώρας. Στη νότια ακτή, 6 χλμ από τη Χώρα, η παραλία Παράγκα υποδέχεται «νεαρούς επισκέπτες όλων των ηλικιών» και φιλοξενεί τουρίστες σε σκηνές από 40 ευρώ τη βραδιά τον Ιούνιο.

Αντί για έντονη νυχτερινή διασκέδαση στη Μύκονο, η εφημερίδα προτείνει στους Βρετανούς αναγνώστες της να επιλέξουν πιο ήρεμες προτάσεις όπως προβολές σινεμά, που ξεκινούν από 9 ευρώ.

Για φαγητό, προτείνεται πίτα γύρος και κεμπάπ συνοδεία κρασιού, ενώ προτείνεται ακόμα επίσκεψη στη γειτονική Δήλο και πικνίκ.

Οι υπόλοιποι προορισμοί στους οποίους προτείνονται οικονομικές προτάσεις για τους τουρίστες είναι οι ακόλουθοι:

Χβαρ, Κροατία

Πηγή φωτό: Pixabay

Βις, Κροατία

Πηγή φωτό: Pixabay

Κορσική

Πηγή φωτό: Pixabay

Île de Ré, Γαλλία

Πηγή φωτό: Pixabay

Μαγιόρκα

Πηγή φωτό: Pixabay

Ίμπιζα

Πηγή φωτό: Pixabay

Σικελία

Πηγή φωτό: Pixabay

Σαρδηνία

Πηγή φωτό: Pixabay