ΠΡΟΣΩΠΑ

Αθ. Αθανασόπουλος: O Έλληνας CEO που άφησε την Κωτσόβολος για τα... κεντρικά της Dixons

Αθ. Αθανασόπουλος: O Έλληνας CEO που άφησε την Κωτσόβολος για τα... κεντρικά της Dixons - Κεντρική Εικόνα

Μόνιμος κάτοικος Λονδίνου είναι εδώ και λίγο καιρό ο Ανδρέας Αθανασόπουλος. Ο πρώην CEO της Κωτσόβολος ύστερα από πέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Ελλάδα μετακινήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Dixons στην Αγγλία, για να αναλάβει την θέση του Group Chief Customer Officer & CEO Financial Services. Η είδηση προκάλεσε αίσθηση στην αγορά καθώς δεν συμβαίνει συχνά ξένοι όμιλοι τέτοιου μεγέθους και εμβέλειας, όπως η αγγλική αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών να εμπιστεύονται Έλληνες μάνατζερ σε τόσο νευραλγικές θέσεις. Πόσο μάλλον σε μια περίοδο που υπάρχει ακόμη αρκετή δυσπιστία για την χώρα μας στη διεθνή αγορά.

Ο κ. Αθανασόπουλος μίλησε στο mononews.gr για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του, την αντιμετώπιση από τους ανθρώπους της Dixons, τα πρώτα συναισθήματα από την ζωή στο εξωτερικό αλλά και την επόμενη μέρα της «Κωτσόβολος».

Όπως λέει, η ευθύνη που αναλαμβάνει είναι μεγάλη καθώς καλείται να ηγηθεί της τιτάνιας προσπάθειας που ξεκίνησε ο αγγλικός όμιλος, προκειμένου να παραμείνει στο δρόμο των επιτυχιών. «Δεν πάω απλώς να διοικήσω, αλλά να υλοποιήσω ριζικές αλλαγές στον τρόπο ο όμιλος προσεγγίζει τον πελάτη – να συμβάλλω στον μετασχηματισμό», σημειώνει χαρακτηριστικά. Στην ουσία, πρόκειται να κάνει εξαγωγή του μοντέλου που εφάρμοσε στον Κωτσόβολο, αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Ένα μοντέλο που στην αρχή αμφισβητήθηκε, αλλά τελικά ενθουσίασε όλους με τα αποτελέσματά του, και πρώτα απ’ όλους τους Άγγλους διοικούντες την Dixons.

Ο έμπειρος μάνατζερ υπογραμμίζει πως η διαφορά με την Ελλάδα είναι τεράστια και οι καταστάσεις που έχει να διαχειριστεί εντελώς διαφορετικές. Δεν διστάζει να πει πως πολλές φορές «αισθάνεται να ανέλαβε έναν ηράκλειο άθλο». Ωστόσο, δεν πτοείται, αντίθετα νιώθει απόλυτα έτοιμος για την πρόκληση που έχει μπροστά του. Εξάλλου, όπως λέει οι προκλήσεις τον αναζωογονούν. Αυτή την φορά μάλιστα, νιώθει σαν περνάει «δεύτερη εφηβεία». Βέβαια, το εγχείρημα αυτό απαιτεί αρκετή και σκληρή δουλειά, η οποία μεταφράζεται σε 15 ώρες εργασίας σε καθημερινή βάση. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής των ατόμων που θα στελεχώσουν την ομάδα του.

Η ζωή στο Λονδίνο

Ο κ. Αθανασόπουλος δηλώνει ευχαριστημένος από την απόφασή του. Η μετανάστευση στο εξωτερικό και το διαφορετικό περιβάλλον που καλείται να λειτουργήσει δεν αποτελούν εμπόδιο, μιας και όπως λέει επιστρέφει σε γνώριμα μέρη. «Πέρασα οκτώ χρόνια στην Αγγλία, ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στην προσπάθειά του αυτή, θα έχει κοντά και την οικογένειά του, η οποία στηρίζει απόλυτα την επιλογή του. Πολύ σύντομα μάλιστα θα εγκατασταθεί και αυτή στην πρωτεύουσα της Αγγλίας.

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση που έχει από τους ανθρώπους της Dixons σημειώνει πως είναι άψογη. Όπως λέει, οι άνθρωποι της Dixons  δεν τον αντιμετώπισαν ποτέ διαφορετικά εξαιτίας του ότι είναι Έλληνας και έρχεται από μια χώρα με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. «Έχουν άλλη λογική εκεί… βλέπουν ανθρώπους και όχι εθνικότητες», τονίζει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος αισθάνεται πεπεισμένος ότι θα καταφέρει να φέρει σε πέρας την αποστολή που ανέλαβε, και θα  πετύχει τους στόχους που έχει θέσει σε ορίζοντα τριετίας. Αισιόδοξος δηλώνει και για την επόμενη μέρα της Κωτσόβολος, καθώς θεωρεί πως άφησε την εταιρεία σε καλά χέρια. Σε στελέχη πολύ ικανά που γνωρίζουν την εταιρεία και μπορούν να την οδηγήσουν σε νέες επιτυχίες.

Πηγή mononews.gr