ΕΥ ΖΗΝ

Ποιες γνωστές ζυθοποιίες ανοίγουν τις πόρτες τους και προσφέρουν δωρεάν μπίρα στο κοινό το σαββατοκύριακο

Ποιες γνωστές ζυθοποιίες ανοίγουν τις πόρτες τους και προσφέρουν δωρεάν μπίρα στο κοινό το σαββατοκύριακο - Κεντρική Εικόνα

Μια ιδιαίτερη γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι λάτρεις του ζύθου σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στη δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου. 

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μία νέα πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών που στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό, να  γνωρίσει καλύτερα το ζύθο, και να μοιραστεί μαζί του μία ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από τη μπύρα!
Πρόκειται για ένα γεμάτο με δράσεις Σαββατοκύριακο, όπου οι λάτρεις της μπύρας θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ότι πραγματικά θέλουν γύρω από την αγαπημένη τους απόλαυση. 

Τα μέλη που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία είναι τα εξής:

  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE
  • ΒΑΠ Π. Κούγιος ΑΒΕΕ
  • Ζυθοποιία Σαντορίνης AEBE
  • Ζυθοποιία Χίου
  • Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ
  • Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο
  • Μικροζυθοποιία Μυκόνου AEBE
  • Μικροζυθοποιία Septem OE
  • Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος EE
  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ

Η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνει την ευκαιρία της επίσκεψης με δωρεάν είσοδο σε κάποιες από τις σημαντικότερες ζυθοποιείες της χώρας με διαδραστικά προγράμματα όπως: 

  • Σεμινάρια για την τέχνη της ζυθοποίησης
  • Ξενάγηση στους χώρους  της ζυθοποίησης και της εμφιάλωσης  σε κάποιες από τις σημαντικότερες ζυθοποιείες και μικροζυθοποιείες της χώρας.
  • Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπύρα.
  • Περιήγηση και παρουσίαση της ιστορίας της μπύρας με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.
  • Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή τύπων μπύρας και ταίριασμα (food pairing) με κατάλληλα εδέσματα, διαφορετικές γεύσεις αλμυρού και γλυκού ανάλογα με το γευστικό προφίλ της μπύρας.
  • Γνωριμία με καταξιωμένους ζυθοποιούς και direct επικοινωνία μαζί τους.
  • Γευστική δοκιμή σε ακυκλοφόρητες αλλά και αγαπημένες ετικέτες της αγοράς.
  • Γευστικό προφίλ διαφορετικών τύπων μπύρας και αφορμή για δοκιμή φρέσκιας μπύρας κατευθείαν από την παραγωγή.
  • Ενημερωθείτε για τα Ζυθοποιεία που συμμετέχουν αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» στο site  της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών http://www.ellinikienosizithopoion.gr 
  • Η είσοδος στα συνεργαζόμενα ζυθοποιεία το διήμερο 16 & 17 Ιουνίου θα είναι ελεύθερη, ενώ για κάποιες δράσεις, ζητείται προεγγραφή ή /και τηρείται σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων.

Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας. 

Ποια ζυθοποιεία θα είναι ανοιχτά στις 16-17 Ιουνίου 2018

Ακολουθεί αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων των μελών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία»:

ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ

Ανοίγουμε τα ζυθοποιεία και τα βυνοποιεία μας στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη για να καλωσορίσουμε το κοινό και να μοιραστούμε μαζί τους το πάθος μας για το καλύτερο ποτό στον κόσμο: την μπίρα.

Ώρες ξεναγήσεων το Σάββατο 16 Ιουνίου:

12.00-14.00

15.00-17.00

Οι ξεναγήσεις θα γίνονται σε ομάδες των 20 ατόμων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη κράτηση στην παρακάτω φόρμα

Το Πρόγραμμα ξενάγησης περιλαμβάνει:

Mini σεμινάριο για την τέχνη της ζυθοποίησης

Ξενάγηση στους χώρους της βυνοποίησης, της ζυθοποίησης και της εμφιάλωσης

Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή 4 διαφορετικών τύπων μπίρας για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζουμε κάθε μπίρα

Οδηγίες προσέλευσης στις εγκαταστάσεις μας:

Πάτρα: ΒΙΠΕ Πατρών 25108

Θεσσαλονίκη: ΒΙΠΕ ΣΙΝΔΟΥ , 574 00, Σίνδος

Αθήνα: Λεωφόρος Κηφισού 102, 12241, Αιγάλεω

Δεν θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις την Κυριακή 17 Ιουνίου.

Για ερωτήσεις και πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@athineo.gr