ΕΥ ΖΗΝ

ΜΙΝΕΡΒΑ: «Έμπνευση που αξίζει να μοιράζεσαι»

ΜΙΝΕΡΒΑ: «Έμπνευση που αξίζει να μοιράζεσαι» - Κεντρική Εικόνα

«Τίποτα δεν ζει για πάντα, αν δεν μπορείς να το μοιραστείς». Στη φράση αυτή συνοψίζεται η νέα ταυτότητα της εταιρείας ΜΙΝΕΡΒΑ Ελαιουργικών επιχειρήσεων & τροφίμων. Η γνωστή εταιρία επέλεξε να επικοινωνήσει πρώτα στους ίδιους τους εργαζόμενούς της το νέο εταιρικό της όραμα, το οποίο βασίζεται στις αξίες της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της κοινωνικής προσφοράς. Και αυτό επιτεύχθηκε με μια εκδήλωση γεμάτη γεύσεις, αρώματα, δημιουργικότητα και ομαδικό πνεύμα.

Το εργοστάσιο της ΜΙΝΕΡΒΑ στο Σχηματάρι μετατράπηκε -για μια ημέρα- σε μια μεγάλη κουζίνα. Φημισμένοι Chef που βρέθηκαν εκεί, ταξίδεψαν στις εγκαταστάσεις της ΜΙΝΕΡΒΑ από διαφορετικές περιοχές, εκπροσωπώντας τις δικές τους γαστρονομικές τάσεις, για να μαγειρέψουν μαζί με τους εργαζόμενους της εταιρείας, βασισμένοι πάνω στην γεύση της ελληνικής παράδοσης , όπως είναι και τα προϊόντα της ΜΙΝΕΡΒΑ.

Ο executive chef του Ομίλου Καστελόριζο, καθώς και του βραβευμένου «Όμικρον» στην Κηφισιά, Μιλτιάδης Αρμένης που έχει θητεύσει δίπλα στους κορυφαίους γαστρονόμους του κόσμου, έδωσε υλικά και συνταγές και ζήτησε από του ανθρώπους της ΜΙΝΕΡΒΑ να μαγειρέψουν μαζί του μια ξεχωριστή χωριάτικη σαλάτα εν είδει gazpacho! O Ονήσιμος Σαριδάκης από το πολυβραβευμένο εστιατόριο «Ονήσιμος» στο Ηράκλειο της Κρήτης, μαζί με την γυναίκα του την κυρία Ελένη άνοιξαν φύλλο για τα σαρικοπιτάκια τους, ζητώντας από τους εργαζόμενους της ΜΙΝΕΡΒΑ να τους βοηθήσουν, τυλίγοντάς και τηγανίζοντάς να τα. Εκτός από τα γευστικότατα σαρικοπιτάκια που σέρβιραν αργότερα με μέλι, έφεραν μαζί τους από την Κρήτη σαλιγκάρια που μαγείρεψαν με δενδρολίβανο και ξύδι, κάνοντας όλους να γλείφουν και τα δάχτυλά τους! Στη γιορτή της ΜΙΝΕΡΒΑ ήταν και οι Ανδρέας Διακοδημήτρης και Γρηγόρης Χέλμης του διάσημου Βολιώτικου «Με Ζέν» που έχει δώσει έναν ξεχωριστό και φρέσκο ορισμό στο μοντέρνο τσιπουράδικο, ενώ βραβεύτηκε πρόσφατα και στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας! Η Άρια Πούλιου του «Μυροβόλος» στο Μεταξουργείο και η chef Μάγδα Γκοντόση μαγείρεψαν επίσης ξεχωριστές λιχουδιές, πάντα με τη βοήθεια των εργαζομένων της εταιρείας που «ντύθηκαν» μάγειρες με την ευκαιρία αυτού του ξεχωριστού και εμπνευσμένου event.

Το αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς ήταν εξαιρετικό και τα πιάτα που ετοιμάστηκαν δοκιμάστηκαν επί τόπου.Και επειδή η ΜINEΡΒΑ παράγει «γεύσεις που αξίζει να μοιράζεσαι», οι εργαζόμενοι επέλεξαν να μοιραστούν τις δημιουργίες τους με τους φιλοξενούμενους στον Δημοτικό Οίκο Ευγηρίας του Σχηματαρίου.

Καλεσμένος-έκπληξη της εκδήλωσης ήταν ο ιστορικός αρχηγός της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος μίλησε για την αξία της ομαδικότητας και πόσο καθοριστικά συμβάλει στην επίτευξη των στόχων. Συμπλήρωσε ότι η ομαδικότητα είναι αυτή που μπορεί να πάει μπροστά μια ομάδα αλλά και εξίσου μια επιχείρηση.Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ο πιο αγαπητός μεταξύ των συμπαικτών μιας ομάδας είναι αυτός που θα παίξει καλή άμυνα και αντί να σουτάρει στην επίθεση, θα επιλέξει να δώσει ασίστ».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εγκαινιάστηκε και το νέο οξοποιείο της εταιρίας, όπου θα στεγαστεί πλέον το αγαπημένο ξίδι ΤΟΠ, κάτι που αποδεικνύει πως η ΜΙΝΕΡΒΑ συνεχίζει να επενδύει δυναμικά προκειμένου να ανταποκριθεί στη φήμη και την ποιότητα που καθιέρωσαν τα προϊόντα της στο τραπέζι της ελληνικής οικογένειας εδώ έναν αιώνα.

Όπως μάλιστα είπε χαρακτηριστικά η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας κ.Χρύσα Μπόνου, «η ΜΙΝΕΡΒΑ έγινε μια εταιρία τροφίμων σε μια ιστορική πορεία 114 χρόνων στην ελληνική επιχειρηματικότητα και ξέρει με ποιο όραμα θα πορευτεί τα επόμενα 100 χρόνια».