ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανατροπή στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα - Ποια εταιρεία πήρε τα ηνία από την Toyota

Δραματική καθίζηση 80% στις ταξινομήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο - Κεντρική Εικόνα

O Μάιος έκλεισε με αύξηση στις πωλήσεις νέων μοντέλων, κρατώντας σε υψηλό ποσοστό την άνοδο των ταξινομήσεων που παρατηρείται σε σχέση με το 2017.

Σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στοιχεία, τον περασμένο μήνα πωλήθηκαν στη χώρα μας 12.531 νέα μοντέλα, ένα νούμερο αυξημένο κατά 17,0% συγκριτικά με τα 10.712 αυτοκίνητα του περσινού Μαΐου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδοση αυτή ήταν και η καλύτερη της φετινής χρονιάς.

Μετά την επίδοση αυτή του Μαΐου διατηρήθηκαν σε αυξημένα επίπεδα οι πωλήσεις της χρονιάς, αφού στο 5μηνο η αγορά αγγίζει πλέον τις 50.000 ταξινομήσεις, σημειώνοντας αύξηση που αγγίζει το 24,0% (πέρυσι οι πωλήσεις ήταν 40.215).

Όπως συμβαίνει ιδίως τα τελευταία χρόνια αυτή την περίοδο, οι εταιρικές πωλήσεις τον Μάιο ήταν περισσότερες έναντι των πελατών λιανικής, αφού αφορούν στο 63,4% επί του συνόλου. Ωστόσο, οι πωλήσεις λιανικής είχαν την μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με πέρυσι (+27,0% έναντι +11,8% των εταιρικών).

Στις πωλήσεις των εταιρειών, η Fiat έσπασε την κυριαρχία της Toyota τους προηγούμενους μήνες (ήταν η πρώτη κάθε μήνα) και κατέκτησε την πρωτιά του Μαΐου. Η ιαπωνική εταιρεία ήταν δεύτερη ενώ τρίτη ήταν η Peugeot. Στις premium εταιρείες, πρώτη αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά η Mercedes.

Η πρώτη δεκάδα στις πωλήσεις των εταιρειών του Μαΐου:

 1. Fiat
 2. Toyota
 3. Peugeot
 4. VW
 5. Opel
 6. Nissan
 7. Citroen
 8. Hyundai
 9. Renault
 10. Suzuki