ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Παπαδοπούλου: Οι ΑΝΕΛ έχουμε ξεκάθαρη θέση για το Σκοπιανό

Μ. Παπαδοπούλου: Οι ΑΝΕΛ έχουμε ξεκάθαρη θέση για το Σκοπιανό - Κεντρική Εικόνα

«Εθνικά ωφέλιμο για την πατρίδα μας είναι να μην εμπεριέχεται το όνομα «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων. Αν αποδεχθούμε ένα σύνθετο όνομα με τον όρο ‘Μακεδονία’ που αποτελεί πηγή του αλυτρωτισμού τους, τίποτα δεν διασφαλίζει ότι θα υπάρξει ειρηνική συνύπαρξη» υπογράμμισε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά, ότι οι ΑΝΕΛ εξαρχής «έχουν μια ξεκάθαρη θέση: ‘όχι’ στη χρήση του ονόματος "Μακεδονία" ή παραγώγου αυτού» καθώς θεωρούν ότι «ο πυρήνας του αλυτρωτισμού των Σκοπίων βρίσκεται στο όνομα».

«Λέμε καθαρά ότι προϋπόθεση για τη λύση είναι η αλλαγή στο σύνταγμα των Σκοπίων και η κοινή χρήση της ονομασίας για το εσωτερικό και το εξωτερικό» πρόσθεσε.

Η κ. Παπαδοπούλου είπε επίσης, πως οι ΑΝΕΛ θα υπερασπιστούν την ξεκάθαρη θέση τους ανάλογα με το ποιες θα είναι οι εξελίξεις.

«Τίποτα δεν έχει λυθεί αν δεν λυθούν όλα. Αντίθετα, η ΝΔ δεν έχει ακόμη εκφράσει μια καθαρή θέση. Είναι ένα θέμα εθνικό, και στα εθνικά θέματα δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις" ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέχεια.

Ερωτηθείσα για το «υπαινικτικό τουίτ του υπoυργού Εθνικής 'Αμυνας στους βουλευτές της ΝΔ σχετικά με την επίσκεψη στο Μονακό» απάντησε: «Φθάσαμε στο σημείο να ενοχλεί ο τρόπος που διατυπώνεται κάτι, παρά το ίδιο το γεγονός. Στην κοινοβουλευτική ερώτηση που έγινε από τη ΝΔ, γιατί η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη θεώρησε ότι είναι μέγιστο ζήτημα για να ελέγξει τον υπ. Εθνικής Άμυνας ένα ιδιωτικό ταξίδι μετά από πρόσκληση στο Μονακό, ο υπουργός θα απαντήσει στη Βουλή».

Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας, είπε ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο κλείσιμο της δ' αξιολόγησης, προσθέτοντας ότι «το επικείμενο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τα τελευταία προαπαιτούμενα, για τα οποία δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα» και επισημαίνοντας ότι «το πιο σημαντικό είναι ο τρόπος με τον οποίο θα διασαφηνίζονται τα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους» καθώς «τα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους είναι το μεγάλο στοίχημα».

Η κ. Παπαδοπούλου υπενθύμισε την μεγάλη διάσταση μεταξύ των δημοσκοπήσεων και του εκλογικού αποτελέσματος τα τελευταία χρόνια, ανέφερε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν αυτή τη στιγμή μικρή συσπείρωση σε αντίθεση με την ΝΔ που έχει υψηλή, γύρω στο 85% «που σημαίνει ότι δεν εισπράττει από τους δυσαρεστημένους» και εκτίμησε ότι «ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων, με την έξοδο από τα καθεστώς των μνημονίων και τις δυνατότητες που θα υπάρξουν για την ελληνική οικονομία, ο ελληνικός λαός θα σταθμίσει τα δεδομένα και θα κρίνει το αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Ως προς το ενδεχόμενο εκ νέου συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά τις επόμενες εκλογές, η κ. Παπαδοπούλου μίλησε για την έντιμη συμφωνία Αλ. Τσίπρα-Π. Καμμένου με τον διττό στόχο εξόδου από το μνημόνιο και πάταξης της διαπλοκής και της διαφθοράς, προσθέτοντας: «Δεν καταφέραμε σε ένα χρόνο να βγάλουμε τη χώρα από το μνημονιακό καθεστώς, το πετυχαίνουμε σε τρία χρόνια. Πετύχαμε να υπάρχουν θετικοί οικονομικοί δείκτες και βελτίωση σε μια σειρά τομείς, όπως στη βιομηχανική παραγωγή».

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της 4ετίας για να κρίνουν οι πολίτες συνολικά το έργο μας. Από εκεί και πέρα, εκτιμώ ότι θα υπάρξει νέα συζήτηση για το αν και εφόσον και με ποιους όρους και με ποιους στόχους θα μπορούσε να υπάρξει και νέα συγκυβέρνηση» κατέληξε στην συνέντευξή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.