ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οχι» Ιβάνοφ στο erga omnes: «Πρόκειται για προσωπική συμφωνία Ζάεφ - Τσίπρα»

«Οχι» Ιβάνοφ στο erga omnes: «Πρόκειται για προσωπική συμφωνία Ζάεφ - Τσίπρα» - Κεντρική Εικόνα

Την αντίθεσή του στη χρήση της νέας ονομασίας της ΠΓΔΜ erga omnes επανέλαβε ο Πρόεδρος της χώρας Γκιόρκι Ιβάνοφ σε δήλωσή του μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Κατά τη συνάντηση Ιβάνοφ - Ντιμιτρόφ, ο τελευταίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της χώρας για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις συζητήσεις για το ονοματολογικό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ο Ιβάνοφ είπε ότι η όλη διαδικασία μοιάζει με μια προσωπική συμφωνία  των δύο πρωθυπουργών επειδή δεν δεσμεύονται με τις απαιτούμενες νομικές προβλέψεις για τη σύναψη διεθνών συμφωνιών. 

«Η όλη διαδικασία μοιάζει με προσωπική συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Ζάεφ και του Κ. Τσίπρα, η οποία δεν έχει προσφέρει μια εθνική συναίνεση στη «Μακεδονία» Η θέση μου είναι ότι δεν αποδέχομαι μία λύση στο ζήτημα του ονόματος για συνολική χρήση ή «έναντι όλων».

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που επικαλείται το News247, το όνομα στο οποίο καταλήγουν οι κυβερνήσεις σε Αθήνα και Σκόπια είναι το "Severna Makedonja", ενιαίο και αμετάφραστο, το οποίο στα ελληνικά σημαίνει "Βόρεια Μακεδονία". Η γλώσσα θα είναι η Μακεδονική, κάτι το οποίο έχει αναγνωριστεί ήδη από το 1977 με κυβέρνηση Κων/νου Καραμανλή, η οποία όμως θεωρείται σλαβικό ιδίωμα.