ΕΛΛAΔΑ

Ποιες ώρες και ποια μέσα μαζικής μεταφοράς θα λειτουργήσουν σήμερα

Ποιες ώρες και ποια μέσα μαζικής μεταφοράς θα λειτουργήσουν σήμερα  - Κεντρική Εικόνα

Μία ακόμα μέρα ταλαιπωρίας θα ζήσει σήμερα, Πέμπτη 31 Μαΐου, το επιβατικό κοινό της Αττικής καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν γαι δεύτερη συνεχόμενη ημέρα απεργίες και στάσεις εργασίας.

Αναλυτικά, τρόλεϊ και λεωφορεία θα τραβήξουν «χειρόφρενο» όλο το 24ωρο όπως έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι σε αυτά με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο.

Οι συρμοί στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα κινηθούν από τις 09:00 το πρωί έως και τις 21:00 το βράδυ, ενώ αυτοί του ΗΣΑΠ θα κινηθούν από τις 08:00 το πρωί έως και τις 21:00 το βράδυ.

Επίσης, σημειώνεται ότι το τραμ θα είναι εκτός λειτουργίας από τις 21:00 το βράδυ έως την λήξη της κυκλοφορίας

Σε ό,τι αφορά, τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και τον Προαστιακό, τα δρομολόγιά τους θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Τη στάση εργασίας στο Μετρό εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), διαμαρτυρόμενο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε «στη μεθοδευμένη από τις μνημονιακές κυβερνήσεις απαξίωση των δομών, των υποδομών, την τραγική κατάσταση από την έλλειψη προσωπικού, υλικών, ανταλλακτικών και αναλωσίμων έρχεται να προστεθεί και η μνημονιακή επιταγή εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας και των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιωτικά συμφέροντα μέσω του υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων».

Τις κινητοποιήσεις στα λεωφορεία εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ που αντιδρά στο κλείσιμο του αμαξοστασίου Ελληνικού και στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου.

Τις κινητοποιήσεις στα Τρόλεϊ εξήγγειλε η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ που ζητά μεταξύ άλλων προσλήψεις προσωπικού και υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Χάος στους δρόμους της Αθήνας

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους της Αθήνας.

Από νωρίς το πρωί η κίνηση είναι πολύ αυξημένη στις κεντρικές λεωφόρους της πρωτεύουσας, με τα σημαντικότερα προβλήματα να εντοπίζονται στα δύο ρεύματα του Κηφισού, όπου καταγράφονται καθυστερήσεις, στα δύο ρεύματα της Κηφισίας, στη Μεσογείων προς κέντρο, στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς Ηλιούπολη, στη Βουλιαγμένης προς Αθήνα, στην Ιερά οδό, τη Θηβών και τη λεωφόρο Τατοΐου στο ύψος της Μςεταμόρφωσης όπου η Αστυνομία διέκοψε την κίνηση προς την εθνική οδό εξαιτίας εμπρηστικής ενέργειας σε μηχάνημα ανάληψης χρημάτων.