ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Nέος «καπετάνιος» στην Hellenic Seaways

Nέος «καπετάνιος» στην Hellenic Seaways  - Κεντρική Εικόνα

Την εκλογή νέας διοίκησης ενέκρινε χθες η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της HSW ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την νέα σελίδα της ακτοπλοϊκής, η οποία μετά το διαγωνισμό που διενέργησε η Πειραιώς έχει περάσει στον έλεγχο της Attica.

Η ΓΣ, στην οποία μετείχε η Πειραιώς, ενώ δεν παρέστη η Minoan που ακόμη συνεχίζει να κατέχει το 49% της HSW, αποφάσισε την τοποθέτηση του ΔΣ της Attica, στη διοίκηση της HSW. Συγκεκριμένα στη διοίκηση της HSW εξελέγησαν οι κ. Κ. Μάγειρας (εκτελεστικός πρόεδρος της Attica) και Σ. Πασχάλης (διευθύνων σύμβουλος της Attica).

Σήμερα είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία της Hellenic Seaways η νέα διοίκηση συνοδευόμενη από τον πρώην αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Αντώνη Αγαπητό. 

Εξάλλου χθες όπως γνωστοποιήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά την έγκριση της απόκτησης του αποκλειστικού ελέγχου της Hellenic Seaways από την Attica  ορίστηκε ως επιβλέπουσα εντολοδόχος για την παρακολούθηση των όρων και προϋποθέσεων που επιβλήθηκαν από την ανεξάρτητη αρχή η  Deloitte. 

Ειδικότερα τον Απρίλιο  η ΕΠΑΝΤ ενέκρινε την εξαγορά της HSW ενώ η απόφασή της περιλάμβανε 8 συνολικά δεσμεύσεις που ανέλαβε η Attica με άξονες την απελευθέρωση "ζήτησης/ χώρου" για τη διευκόλυνση της εισόδου νέων ανταγωνιστών σε περιοχές που κατέχει δεσπόζουσα θέση και άλλα μέτρα για τη μείωση της ισχύος της σε πανελλήνιο επίπεδο. Επίσης να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Minoan για την εξαγορά του 49% αποφασίστηκε η πώληση των πλοίων SUPERFAST XII και HIGHSPEED 7.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Attica Group κατέληξε σε συμφωνία με την τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά του 50,3% της HSW έναντι 30,61 εκατ. ευρώ ενώ στη συνέχει συμφώνησε και με την Minoan για την απόκτηση του μεριδίου που κατείχε στην Hellenic (48,53%). 

Πηγή capial.gr