ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σενάρια τρόμου διαλύουν την οικογένεια Κουτσολιούτσου και την Folli Follie

Το δικαστήριο θα αποφασίσει για τον ελεγκτή της Folli Follie - Κεντρική Εικόνα

Tις τελευταίες εβδομάδες η μετοχή της Folli Follie έχει συντριβεί. Σήμερα έκλεισε με θηριώδεις απώλειες πέριξ του 25%. Στην έκθεση του fund Quintessential Capital Management (QSM) που κατηγορεί την εταιρεία για την δημοσιοποίηση πλαστών στοιχείων, η οικογένεια Κουτσολιούτσου, η οποία φέρεται να λείπει εκτός Ελλάδος από εκείνη την Μαύρη Παρασκευή, επί της ουσίας δεν αντέδρασε ποτέ. 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τους ζητάει οικονομικά στοιχεία και ειδικά πόσα λεφτά έχει το ταμείο της εταιρείας. Ακόμα δεν έχουν παρουσιάσει ούτε ένα στοιχείο.

Ο λόγος που δεν αντέδρασαν; 

Δεν υιοθετούμε την άποψη αλλά πληροφορίες που επικαλείται το mononews.gr, λένε ότι λείπουν λεφτά από ταμείο της εταιρίας.  Δηλαδή άλλα δήλωνε στις επίσημες λογιστικές καταστάσεις ότι έχει και άλλα έχει στην πραγματικότητα. Προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν αλλά όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες το ποσό των 430 εκατ. ευρώ που υποστήριζε ότι έχει η εταιρία στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεν υπάρχει. Το ποσό είναι σημαντικά μικρότερο.  Ακόμα και έτσι να μην είναι, έως τώρα η εταιρία δεν έχει παρουσιάσει ούτε ένα στοιχείο που να αποδεικνύει  το αντίθετο. 

Χρηματιστηριακοί αναλυτές εξηγούν ότι η πορεία της μετοχή έως τώρα πιστοποιεί ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλά. 

Από κεφαλαιοποίηση 1 δισ. που είχε η Folli Follie στις αρχές Μαίου τώρα έχει κατρακυλήσει στα 321 εκατ. ευρώ. Η πτώση κατά σχεδόν 70% από τις 3 Μαΐου και η οποία επιδεινώθηκε λόγω και της υποβάθμισής της από την MSCI, δεν φαίνεται να μπορεί να ανακοπεί.

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες φημολογούνται στην ελληνική αγορά σενάρια τρόμου, σύμφωνα με το δημοσίευμα του mononews.gr. Όπως αναφέρεται, ενδεχομένως κάποια χρήματα από τα ταμεία της εταιρίας είναι τοποθετημένα σε επικίνδυνα χρηματοοικονομικά προϊόντα υψηλής μόχλευσης όπως κρυπτονομίσματα  (Bitcoin, Etherium κλπ) ή σε άλλους τίτλους που είναι δύσκολο να ρευστοποιηθούν. To ζήτημα είναι ότι έως τώρα δεν έχει διαψευστεί το παραμικρό.