ΕΛΛAΔΑ

Γραμματόσημο από τα ΕΛΤΑ για την Παγκόσμια ημέρα της Μέλισσας

Στρατιωτικός πέθανε από τσίμπημα μέλισσας στα Γρεβενά - Κεντρική Εικόνα

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναδεικνύουν τον 1ο Παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας Μέλισσας με την έκδοση και κυκλοφορία της Αναμνηστικής Σειράς γραμματοσήμων «20 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας», θέλοντας να συμβάλλουν με αποφασιστικότητα στην προσπάθεια που κάνουν όλα τα κράτη– μέλη της Ε.Ε., με κεντρικό στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι μέλισσες και οι άλλοι επικονιαστές στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για τον φθίνοντα αριθμό τους.

Είμαστε κοντά, τονίζουν, σε όποια πρωτοβουλία ή δράση ευαισθητοποιεί σημαντικές δομές της κοινωνίας μας, ταξιδεύοντας το μήνυμα, μέσω των γραμματοσήμων, σε όλο τον κόσμο!

Η επίσημη παρουσίαση της σειράς πραγματοποιήθηκε χθες σε συνεργασία με το Μελισσοκομικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Σαρωνικού «Το Κεντρί».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σλοβενίας Ανίτα Πίπαν, ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ.Τσιρώνης, οι Βουλευτές Αττικής Π. Σκουρολιάκος καιΓ. Βλάχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Π. Φιλίππου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής σε θέματα Περιβάλλοντος κ. Α. Αναγνωστόπουλος, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Το Κεντρί"Π. Ακρίβος.