ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πόλος έλξης η 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση "Ανατολική Μακεδονία - Θράκη"

Πόλος έλξης η 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση "Ανατολική Μακεδονία - Θράκη" - Κεντρική Εικόνα

Γιορτή επιχειρηματικότητας για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και πόλο έλξη για επιχειρήσεις και επισκέπτες από όλη την χώρα και τα Βαλκάνια, φιλοδοξεί να αποτελέσει η 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση "Ανατολική Μακεδονία - Θράκη", που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Μαΐου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής).

"Στόχος μας είναι η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση "Ανατολική Μακεδονία-Θράκη" να αποτελεί μια γιορτή επιχειρηματικότητας, έναν πόλο έλξης για επιχειρηματίες και πολίτες και έναν θεσμό γνωστό στην ευρύτερη βαλκανική γειτονιά μας", υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Κομοτηνή, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος. Ο κ. Μέτιος, επισήμανε ότι ενώ η έκθεση διατηρεί τον γενικό εμπορικό της χαρακτήρα, έχει φέτος μια κεντρική κατεύθυνση: τα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα με έμφαση στην εξωστρέφεια και την καινοτομία των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, εγκαινιάστηκε φέτος η συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜΘ με το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

"Η έκθεση έχει επιβεβαιώσει τον ρόλο της ως πολύτιμου αναπτυξιακού εργαλείου για την περιοχή, με δυνατότητα να ξεπεράσει τα όρια της Περιφέρειας, αλλά και της χώρας, φέρνοντας εγγύτερα τα όμορα κράτη, μέσω εμπορικών και άλλων συνεργασιών" επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Απηύθυνε πρόσκληση σε επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης να συμμετάσχουν σε επιχειρηματική αποστολή, η οποία θα επισκεφτεί την έκθεση Fancy Food στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνης Γραβάνης, σημείωσε πως η έκθεση είναι πολύ σημαντική για την επιχειρηματικότητα της περιοχής. Επισήμανε, ότι συμμετέχουν και επιχειρήσεις από την Κρήτη έως την Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, που αξιοποιούν τη νέα δυναμική που προκύπτει από την έκθεση.

Αγροτικά προϊόντα, τρόφιμα - ποτά, γεωργικά μηχανήματα, έπιπλα, ενδύματα, είδη λαϊκής τέχνης, τουρισμού και διακόσμησης, συνθέτουν το περιεχόμενο της φετινής διοργάνωσης. Οι εκθέτες αυξήθηκαν από 65 σε 90, ενώ έχει καλυφθεί όλο το εκθεσιακό κέντρο, καθώς και επιφάνεια 200 τ.μ. στον υπαίθριο χώρο του.

Πλούσιες είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν ημερίδα για την επιχειρηματική εμπειρία στην Κομοτηνή, μαγειρέματα, παραδοσιακή μουσική και χορούς, ενώ την Κυριακή 20 Μαΐου θα κληρωθούν και δύο ταξίδια για Θάσο και Σαμοθράκη.

Να σημειωθεί, ότι θα υπάρχουν δωρεάν λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους επισκέπτες, από και προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ανά μία ώρα.