ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο εφιάλτης των πλειστηριασμών απειλεί τον επιχειρηματία σύζυγο της Βίκυς Χατζηβασιλείου

Ο εφιάλτης των πλειστηριασμών απειλεί τον επιχειρηματία σύζυγο της Βίκυς Χατζηβασιλείου - Κεντρική Εικόνα

Αντιμέτωπη με μπαράζ πλειστηριασμών βρίσκεται η Ελληνική Υφαντουργία του επιχειρηματία Γιάννη Ακκά, σύζυγο της τηλεπαρουσιάστριας Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Ειδικότερα την Τετάρτη 16 Μαϊου έχει προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί δύο βιομηχανικές εκτάσεις της Ελληνικής Υφαντουργίας με επισπεύδουσα αρχή την Alpha Bank, με τιμή εκκίνησης τα 3,1 εκατ. ευρώ και 3 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. 

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Ακκάς, βρίσκεται εδώ και τουλάχιστον μία τετραετία σε συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας. 
Στόχος του κ. Ακκά είναι να κλείσει η συμφωνία με τις τράπεζες προκειμένου να διατηρήσει ανοικτή πιστωτική γραμμή για τον όμιλο και να αναχρηματοδοτηθεί ο δανεισμός.

Το business plan είναι η επαναλειτουργία της θυγατρικής του Ομίλου, Κλωστήρια Κιλκίς η οποία σήμερα υπολειτουργεί λόγω ελλειπούς χρηματοδότησης, αλλά και η επανεκκίνηση της μηρικής εταιρείας η οποία έχει μονάδα παραγωγής υφασμάτων στην Πέλλα και η οποία έχει αναστείλει την παραγωγική της δραστηριότητα τα τελευεταία χρόνια. 

Επίσης προβλέπεται η εκ νέου χρηματοδότηση της Ελληνικής Υφαντουργίας από τις τράπεζες, με τον βασικό μέτοχο όμως να καλείται να βάλει πρώτα το χέρι στην τσέπη, προχωρώντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την καταβολή μετρητών. 

Kαι ενώ η υπόθεση της Ελληνικής Υφαντουργίας παραμένει σε εκκρεμότητα, η οικογένεια Aκκά έχει να αντιμετωπίσει και τον κλοιό στον οποίο βρίσκεται η Eκκοκιστήρια Θράκης, που ανήκουν στην ίδια. 

Εδώ και αρκετό καιρό η βιομηχανία επεξεργασίας βάμβακος βρίσκεται υπό ασφυκτικό οικονομικό κλοιό καταγράφοντας μειωμένες πωλήσεις και υψηλές ζημιές 
 
Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1996 και είναι εγκατεστημένη στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής στον νομό Ροδόπης, σε οικόπεδο 70 στρεμμάτων. Παράλληλα στο δυναμικό του Ομίλου ανήκουν και τα «Κλωστήρια Ροδόπης» αντιπροσωπεύει ένα από τα υψηλότερης ποιοτικής στάθμης νηματουργεία στον ευρωπαϊκό χώρο, διοχευτεύοντας το το 60% των προϊόντων της σε διεθνείς οίκους ενδυμάτων.

Ο όμιλος υπολειτούργησε στη διάρκεια της χρήσης 2015-2016, εν μέσω οξύτατης χρηματοοικονομικής κρίσης, ελλείψει διαθέσιμων κεφαλαίων.

Η κρίση έπληξε κυρίως την εταιρεία του «Κλωστήρια Θράκης», όμως τον Ιούλιο του 2016 σχεδόν ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων προς τις τράπεζες Alpha και Εθνική, με μετατροπή των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεών της σε μακροπρόθεσμες, χρονική επιμήκυνση των οφειλών με εξαίρεση μία δόση που λήγει τον Ιούνιο του 2017 και παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης, με ευνοϊκότερους όρους, ενώ προχώρησε στην υποβολή αιτήματος προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών της.

Πηγή: www.insider.gr