ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το δίπλωμα οδήγησης στις οθόνες μας!

Το δίπλωμα οδήγησης στις οθόνες μας! - Κεντρική Εικόνα

Το δίπλωμα οδήγησης θα ενσωματωθεί σε smartphone!

H Βρετανία, πρώτη χώρα που ετοιμάζεται για το πλήρες άλμα στην ψηφιακή εποχή.

Διπλώματα οδήγησης συνδεδεμένα με έξυπνα κινητά ετοιμάζουν στην Βρετανία την ίδια ώρα κατά την οποία στην Ελλάδα η διαδικασία για την έκδοση της άδειας οδήγησης νέου τύπου (σε κάρτα) απαιτεί μήνες -αν είναι κανείς τυχερός- και οι άδειες των νέων αυτοκινήτων παραδίδονται σε απλό χαρτί Α4 λόγω έλλειψης των επίσημων εντύπων!

Η αποκάλυψη έγινε, πως αλλιώς, μέσω ενός tweet από τον υπεύθυνο της εταιρίας κατασκευής ο οποίος είπε λακωνικά: «κάτι που ετοιμάζουμε» και έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία που απεικονίζει ένα digital δίπλωμα οδήγησης σε μία οθόνη iPhone!

Από τις λεπτομέρειες της φωτογραφίας φαίνεται ότι το ηλεκτρονικό δίπλωμα είναι συνδεδεμένο με το “Apple Wallet” το σύστημα που ελέγχει τις ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω ApplePay και που είναι απόλυτα απαραβίαστο από χάκερς.

Το teaser για τη νέα τεχνολογία έρχεται μόλις ένα χρόνο μετά την ολοκληρωτική κατάργηση των χάρτινων διπλωμάτων στη Βρετανία και την αντικατάστασή τους από κάρτες που μοιάζουν με τις πιστωτικές.

Αυτό που δεν έχει γνωστό ακόμα, είναι πως θα διασφαλιστεί η μη πλαστογράφηση αυτών των διπλωμάτων που μοιάζουν με απλές φωτογραφίες αλλά η λύση θα μπορούσε θα προκύψει από την σύνδεση της εφαρμογής με τα κεντρικά του υπουργείου συγκοινωνιών της χώρας έτσι ώστε κάθε φορά που ζητείται η απεικόνιση του διπλώματος να προκύπτει και ένα ψηφιακό πάσο που θα εξασφαλίζει ότι το δίπλωμα είναι αυθεντικό όπως περίπου γίνεται με τα εισιτήρια και τις ψηφιακές κάρτες επιβάτη στα αεροσκάφη που πλέον χρησιμοποιούμε και στην Ελλάδα.

Οτι και να συμβεί πάντως, αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι τα δερμάτινα πορτοφόλια μας σε λίγο θα μείνουν για πάντα στο σπίτι, σηματοδοτώντας το τέλος της αναλογική εποχής…