ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

«Απαγορευτικό» στη Minoan Lines για τις Κυκλάδες

«Απαγορευτικό» στη Minoan Lines για τις Κυκλάδες - Κεντρική Εικόνα

Δεν θα δρομολογηθεί τελικά στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Νάξος το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Μύκονος Παλάς», σημαίας Ιταλίας, καθώς το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) απέρριψε το αίτημα που κατέθεσε η εταιρεία (Μινωικές Γραμμές) για έκτακτη δρομολόγηση του πλοίου της, από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Το ΣΑΣ, κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη, εξέτασε πολλά θέματα, καθώς είχε αρκετούς μήνες να συνεδριάσει και λόγω αλλαγής γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας.

Στηρίζοντας το αίτημά τους για έκτακτη δρομολόγηση του «Μύκονος Παλάς», οι εκπρόσωποι των «Μινωικών Γραμμών» υποστήριξαν ότι φέτος αναμένεται να σημειωθεί ρεκόρ στον τουρισμό στην Ελλάδα, η δρομολόγηση του πλοίου τους θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση της γραμμής και θα προσφέρει 120 θέσεις εργασίας ναυτικών.

Πρόταση η οποία συνάντησε αντιδράσεις από εκπροσώπους άλλων ακτοπλοϊκών εταιρειών, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στον νόμο 2932 και δίνεται άδεια για 4μηνη έκτακτη δρομολόγηση μόνο όταν υπάρχουν έκτακτες δρομολογιακές ανάγκες οι οποίες δεν καλύπτονται από τα πλοία που ήδη εκτελούν δρομολόγια στη συγκεκριμένη γραμμή.