ΔΙΕΘΝΗ

Στο νοσοκομείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Αρνητικό το Οικουμενικό Πατριαρχείου στο «διαζύγιο» κληρικών - κράτους  - Κεντρική Εικόνα

Στο Αμερικανικό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης εισήχθη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, διότι αισθάνθηκε έντονη ζάλη, σαν ένα είδος ιλίγγου.

Το βράδυ της Κυριακής παρέμεινε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις βγήκε από το νοσοκομείο χθες Δευτέρα 7 Μαΐου και βρίσκεται στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα»,ι την Κυριακή το πρωί που ξύπνησε ο Πατριάρχης αισθάνθηκε μία ζάλη, στην οποία αρχικά δεν έδωσε πολλή σημασία. 

Καθώς ετοιμαζόταν να μεταβεί στο Φανάρι για να προστεί της Θείας Λειτουργίας και να τελέσει την εις Διάκονο χειροτονία του εκ Ζακύνθου καταγόμενου θεολόγου Αλεξάνδρου Κούτση, ο οποίος θα ενταχθεί και θα υπηρετήσει στην Πατριαρχική Αυλή, αισθάνθηκε εντονότερη ζάλη και ειδοποίησε ότι δεν θα πάει να Λειτουργήσει.

Συνάμα ακύρωσε την επίσκεψή του στη Σμύρνη για 6, 7 και 8 Μαΐου όπου θα μετέβαινε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο. 

Επειδή, όμως, επέμενε ο πονοκέφαλος, ο Παναγιότατος μετέβη στο Αμερικανικό Νοσοκομείο όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε υποστεί υπερκόπωση.

Έμεινε στο νοσοκομείο το βράδυ της Κυριακής, υπεβλήθη σε εξετάσεις οι οποίες δεν έδειξαν τίποτε το ανησυχητικό για την υγεία του.

Πήρε εξιτήριο τη Δευτέρα και του υπέδειξαν οι γιατροί ότι θα πρέπει να ξεκουραστεί για μερικές μέρες.