ΕΛΛAΔΑ

Αρχίζει άμεσα η αποπληρωμή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των ΕΑΣ

Αρχίζει άμεσα η αποπληρωμή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των ΕΑΣ - Κεντρική Εικόνα

Σε πρόσφατη συνάντηση των σωματείων εργαζόμενων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Βίτσα υπήρξε ανταλλαγή απόψεων αλλά και κοινή προσέγγιση για τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν.

Να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετό καιρό οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι ενώ η εταιρεία δεν έχει κεφάλαια κίνησης για αγορές πρώτων υλών.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υποσχόμενος ότι, τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, θα καταβληθεί η πρώτη δόση των οφειλομένων και αμέσως μετά θα υπάρξει συνολική εξόφληση.

Επιβεβαίωσε την πλήρη στήριξη του Υπουργείου προς τη μοναδική Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία Πυρομαχικών και Οπλικών Συστημάτων.

Επίσης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ενέργειες που το υπουργείο έχει κάνει, παρόλα αυτά εκτιμά δύσκολη την κατάσταση αλλά επιμένει σε ένα σενάριο που θα περιλαμβάνει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης με ορίζοντα ενός (1) χρόνου και την ανάγκη εξεύρεσης χρηματοδότησης με ταυτόχρονη αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Είναι βέβαιο ότι το οποιοδήποτε σχέδιο θα πρέπει να γίνει αποδεκτό και από τους Θεσμούς.

Ως επιχείρημα στην πρόσθετη παράταση θα προβάλλουν την καθυστερημένη χρηματοδότηση του πρώτου σχεδίου καθώς και τις εξελίξεις με τη μεσολάβηση των εκλογών !!!

Δήλωσε επίσης ότι αύριο Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, τη συμμετοχή των Υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και της Διοίκησης της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στον Υπουργό τις ανησυχίες τους για την πορεία της εταιρείας τονίζοντας ότι κάθε μέρα που περνά χωρίς να υπάρχει λύση στο οικονομικό κομμάτι δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο το παραγωγικό της έργο. Του ζήτησαν δε να παρέμβει ουσιαστικά για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, επισημαίνοντιας ότι είναι αδιανόητο σήμερα οι εργαζόμενοι σε πυρομαχικά και οπλικά συστήματα να μην λαμβάνουν επίδομα επικινδυνότητας.