ΕΛΛAΔΑ

Αυτοκτόνησε γνωστός ζωγράφος

Αυτοκτόνησε γνωστός ζωγράφος  - Κεντρική Εικόνα

Με αξιοπρεπή τρόπο επέλεξε να βάλει τέλος στον επίγειο ανθρώπινο βίο του ο 80χρονος Θέμης Τσιρώνης, ένας από τους πιο αξιόλογους λαϊκούς καλλιτέχνες της χώρας, με ιδιαίτερα ποιοτικό έργο.

Ο Θέμης Τσιρώνης εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι κρεμασμένος με σκοινί στο δοκάρι της σκεπής του σπιτιού του στον Άγιο Ιωάννη Πύργου από συγχωριανό του, ο οποίος μετά το αρχικό σοκ είχε ειδοποίησε τις αρχές.

Λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του, εξέλιξη που όπως φάνηκε στην πορεία ήταν σχεδιασμένη από τον ίδιο τον Θέμη, θυμίζοντας σε αρκετά σημεία την υπόθεση του καθηγητή Δ.Λιαντίνη.

Όπως τόνισαν στην εφ. «Πατρίς» αυτόπτες μάρτυρες, είχε αφήσει τις πόρτες ανοιχτές στο σπίτι και λίγα μέτρα μακρύτερα είχε εναποθέσει ένα σημείωμα, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έγραφε ότι θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του, και παράλληλα εξέφραζε την επιθυμία να παραδοθούν στο χωριό οι πίνακες που είχε φιλοτεχνήσει.

Μπορεί σε αρκετούς ανυποψίαστους να φαίνεται παράξενο όλο αυτό, αλλά ο Θέμης Τσιρώνης φαίνεται ότι οδηγήθηκε συνειδητά στην αυτοχειρία. Σύμφωνα με μαρτυρία φίλου του αε τοπική εφημερίδα, δεν μπορούσε να αποδεχτεί τη σωματική κατάρρευση και τη φθορά που επιφέρει το πέρασμα του χρόνου.

Ο Θέμης Τσιρώνης ήταν ένας άνθρωπος του πνεύματος, βαθιά μορφωμένος και διανοούμενος. Αντικομφορμιστής, μοναχικός, με ιδιαίτερη αγάπη στους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, το τελευταίο διάστημα είχε σταματήσει να ζωγραφίζει και είχε επιδοθεί στο δικό του συγγραφικό έργο.

Πηγή: patrisnews.com