ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η ΑVIN αλλάζει «πρόσωπο»

Η ΑVIN αλλάζει «πρόσωπο» - Κεντρική Εικόνα

Νέα σελίδα γυρίζει η AVIN, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαιοειδών η οποία κατάφερε να αυξήσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς της τα τελευταία χρόνια παρά το γεγονός ότι η αγορά συνολικά διαγράφει πτωτική πορεία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία για το 2018 η αγορά κινείται πτωτικά. Κατά το μήνα Μάρτιο, η βενζίνη σημείωσε πτώση 1,7%, το πετρέλαιο κίνησης 1,2% και το πετρέλαιο θέρμανσης 9,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Αλλά και το 2017 έκλεισε με σημαντική πτώση, με το πετρέλαιο κίνησης να αποτελεί το μεγάλο «χαμένο» σημειώνοντας πτώση 22%.

Ο κ. Τόλης Βασιλακάκης, Γενικός Διευθυντής της AVIN, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, κληθείς να κάνει μια εκτίμηση για την πορεία της αγοράς το 2018 σημείωσε ότι «είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύουμε ότι το 2018 θα είναι κάπως καλύτερο από το 2017».

Ωστόσο, σε αυτό το «θολό» τοπίο η επιχείρηση δείχνει αποφασισμένη να έχει ένα ακόμη πιο «φωτεινό» σήμα.

Το γνωστό λογότυπο με το γκρίζο φόντο γίνεται πλέον ακόμη πιο φωτεινό, σε λευκό φόντο αλλά παραμένει αναγνωρίσιμο σε μια πιο μοντέρνα θα έλεγε κανείς εκδοχή.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κωνσταντίνος Καραθανάσης, Διευθυντής Marketing της εταιρείας, το νέο σύμβολο της AVIN φέρει χαρακτηριστικές γαλάζιες γραμμές οι οποίες τονίζουν την ελληνικότητα ενώ η αλλαγή σε λευκό φόντο δίνουν μια αίσθηση καθαρότητας.

Μέσα σε αυτή τη διετία η επιχείρηση θα έχει αλλάξει τα σήματα στα συνολικά 500 πρατήρια που διαθέτει στην ελληνική επικράτεια ενώ εφαρμόζει μια πιο επιθετική στρατηγική marketing η οποία έχει αποφέρει ήδη καρπούς καθώς έχει καταφέρει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της κατά 2% και βασικός της στόχος είναι να αυξηθούν περαιτέρω τόσο το δίκτυο όσο και η διείσδυση στην αγορά.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η AVIN εφαρμόζει προγράμματα επιβράβευσης όπως είναι για παράδειγμα το πρόγραμμα «ΑVIN κερδίζω» το οποίο εφαρμόζεται από την 1η Νοεμβρίου και ουσιαστικά επιστρέφει στους πελάτες χρήματα για κάθε αγορά που κάνουν.

Συγκεκριμένα, ο πελάτης µε κάθε συναλλαγή σε καύσιμα, λιπαντικά και πετρέλαιο θέρμανσης μπορεί να συλλέξει πόντους με χρήση της κάρτας ή της εφαρμογής.

Μόλις συγκεντρωθούν 250 πόντοι αμέσως βγαίνει ένα κουπόνι αξίας 3€, το οποίο μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιαδήποτε επόμενη αγορά.

Επιπρόσθετα, το 2017 η AVIN αναβάθμισε το πρόγραμμα ποσοτικού και ποιοτικού ελέγχου στα πρατήριά της. Συγκεκριμένα, το νέο της ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει λάβει την πιστοποίηση της Bureau Veritas, εξασφαλίζει πλήρως ότι ο καταναλωτής θα λάβει το σωστό καύσιμο ποιοτικά και ποσοτικά.

Το 2017, εξειδικευμένα οχήματα της εταιρείας διένυσαν πάνω από 150.000 χιλιόμετρα πραγματοποιώντας 30.000 αναλύσεις ποιότητας και ελέγχους σε αντλίες και άλλα κρίσιμα σημεία του πρατηρίου.

Έτσι, οι πελάτες της εταιρείας γνωρίζουν ότι σε ένα πρατήριο AVIN θα βρουν αξιόπιστο και αποδοτικό καύσιμο, όποια κι αν είναι η ανάγκη τους.

Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των καταναλωτών και τις τάσεις της αγοράς, η AVIN ανέπτυξε μία πλήρη γκάμα ποιοτικών προϊόντων που διακρίνονται για τις επιδόσεις και την οικονομία που προσφέρουν.

Έτσι σήμερα, μέσα σε ένα πρατήριο AVIN μπορεί κανείς να βρει μεγάλη ποικιλία καυσίμων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου οδηγού.

Συγκεκριμένα, προσφέρει δύο συμπληρωματικές οικογένειες καυσίμου, την οικογένεια Best Value (αμόλυβδη βενζίνη Best Value 95 για ξεκάθαρη οικονομία έως 4% και πετρέλαιο Best Value Diesel για φροντίδα του κινητήρα) και την οικογένεια Action (βενζίνη Action 100 και Action Diesel) με ειδικά πρόσθετα τελευταίας γενιάς που εξασφαλίζουν υψηλές αποδόσεις, επιτάχυνση και προστασία του κινητήρα από τις φθορές.

«Η AVIN προχωράει δυναμικά, ως μία μοντέρνα εταιρεία που αφουγκράζεται τις ανάγκες του καταναλωτή και είναι παρούσα στις εξελίξεις. Με νέα εικόνα, θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών του μέλλοντος», δήλωσε ο κ. Γιώργος Θωμαΐδης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της AVIN.

Λίγα λόγια για την AVIN

Η AVIN αποτελεί ένα από τα κορυφαία ονόματα στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1977.

Διαγράφοντας μία συνεχόμενα δυναμική πορεία ανάπτυξης, σήμερα απασχολεί πάνω από 200 άτομα, διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαιοειδών στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και αριθμεί περισσότερα από 500 πρατήρια καυσίμων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Είναι μέλος του Ομίλου της Motor Oil Hellas, ενός από τους πιο δυναμικούς Ομίλους στο χώρο της διύλισης και της εμπορίας προϊόντων πετρελαίου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Όραμα της είναι η προσφορά ποιοτικών προϊόντων αλλά και υπηρεσιών σε προσιτές τιμές, αξιοποιώντας τη δύναμη και την τεχνολογία του διυλιστηρίου της ΜΟΗ.