ΔΙΕΘΝΗ

Σοκάρει το στυγερό έγκλημα στην Κύπρο - Τι λέει η ιατροδικαστής

Σοκ στη Λαμία: Πατέρας μαχαίρωσε τον γιο του - Κεντρική Εικόνα

«Στυγερό έγκλημα, πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα» χαρακτήρισε ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, τη δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου, 60 ετών, και της συζύγου του, Ντίνας Σεργίου, 59 χρόνων, η οποία διαπράχθηκε την περασμένη Πέμπτη, την ώρα που τα θύματα κοιμούνταν.

Ο κ. Χρυσόστομου, ο οποίος επισκέφθηκε τη σκηνή της δολοφονίας , επεσήμανε ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και δύσκολη υπόθεση και για αυτό λήφθηκε μέριμνα ώστε η Αστυνομία να έχει στη διάθεσή της όλη την αναγκαία εμπειρογνωμοσύνη σε επιστημονικό και ανακριτικό επίπεδο. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η Αστυνομία συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς και σήμερα τις έρευνές της για την εξιχνίαση της δολοφονίας.

Η ανακριτική ομάδα συνήλθε εκ νέου σήμερα μαζί με την ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιωπούλου ώστε να μελετήσουν εκ νέου τα ευρήματα.  Η δεύτερη νεκροτομή ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Η πρώτη νεκροτομή κατέδειξε ότι ο θανάσιμος τραυματισμός του ανδρογύνου προήλθε από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, το οποίο δεν έχει εντοπιστεί.

Ωστόσο, τόσο από τους ίδιους τους ιατροδικαστές όσο και από τις Αρχές της Δημοκρατίας τηρείται σιγή ιχθύος, κάτι που μαρτυρά μια εξαιρετικά περίπλοκη και δύσκολη υπόθεση, πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα. 
 
Την ίδια ώρα, σε εκκρεμότητα βρίσκεται η γραπτή κατάθεση του ανήλιου γιου του ζεύγους, στην οποία για πολλούς βρίσκεται το κλειδί για την διαλεύκανση της υπόθεσης. 
 
Εν τω μεταξύ, φανερά προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, βρέθηκε επί τόπου το απόγευμα, μαζί με τον υπαρχηγό της δύναμης Κύπρο Μιχαηλίδη και την ανακριτική ομάδα που διερευνά την υπόθεση. 
 
Ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου δέχθηκε μάλιστα και ερωτήσεις, ωστόσο δεν θέλησε να μπει στην ουσία της υπόθεσης, την οποία χαρακτήρισε δύσκολη, ιδιάζουσα και πρωτοφανή.
 
Η πρώτη νεκροτομή έδειξε περισσότερα από 25 τραύματα στη σορό του 60χρονου Γιώργου Χ''Γεωργίου και περισσότερα από 8 στη σορό της συζύγου του Ντίνας Σεργίου.
 
Τραύματα τα οποία προκλήθηκαν από μαχαίρι το οποίο παρά τις έρευνες δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Πηγή: sigmalive