ΕΛΛAΔΑ

Εντοπίστηκε το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Mirage

Εντοπίστηκε το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Mirage - Κεντρική Εικόνα

Την ώρα που ο άτυχος Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος οδηγούνταν στην τελευταία του κατοικία, έγινε γνωστό ότι βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Μirage 2000-5. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, το μικτό γκρουπ των ερευνητών από την Κινητή Ομάδα Συντήρησης Θαλασσίων Εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με το κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος αλλά και τα στελέχη του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας έχουν εντοπίσει την εκπομπή σήματος από τον καταγραφέα πρόσκρουσης. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης το σήμα εκπέμπεται από τον ασύρματο πομπό του Crash Recorder από βάθος 800 μέτρων.

Το Crash Recorder είναι ένα από τα τουλάχιστον τρια καταγραφικά συστήματα που διαθέτει το μαχητικό αεροσκάφος αυτού του τύπου και είναι το μόνο σύμφωνα με έμπειρους ιπτάμενους που μπορεί να μην υποστεί καμμία αλλοίωση από ένα ατύχημα. 

 

Αποχαιρέτησαν τον ήρωα σμηναγό

Στο μεταξύ, σε κλίμα σπαραγμού απηύθυναν συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι το «ύστατο χαίρε» στον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η οικογένειά του, σύζυγος, παιδιά, γονείς και μαζί τους όλοι οι Ελληνες αποχαιρέτησαν τον 34χρονο πιλότο.

Το φέρετρο του αδικοχαμένου πιλότου έφθασε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία, ενώ το πλήθος χειροκροτούσε.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Μαίρη, οι γονείς του και ο αδερφός του Χρήστος.

Η σύζυγός του δεν άντεξε τον πόνο.

Κατέρρευσε, λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία -όπως ανέφερε η απεσταλμένη του Epsilon στην Καρδίτσα- και μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στην εκκλησία για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πηγή: www.topontiki.gr