ΔΙΕΘΝΗ

Το «Άγαλμα της ενότητας» θα γίνει το μεγαλύτερο στον κόσμο

Το «Άγαλμα της ενότητας» θα γίνει το μεγαλύτερο στον κόσμο - Κεντρική Εικόνα

Το άγαλμα του Σαρντάρ Πατέλ, («Αρχηγού» Πατέλ όπως ήταν επίσης γνωστός) του πρώτου αντιπροέδρου της Ινδίας, ιδρυτικού στελέχους του κόμματος National Congress και ενός εκ των «πατέρων» της Δημοκρατίας της Ινδίας- είναι υπό κατασκευή εδώ και τρία χρόνια στο νησάκι Sadhu-Bet, τρεισήμισι χιλιόμετρα από το φράγμα Σαρντάρ Σαροβάρ, στη διοικητική περιφέρεια Ναρμάντα του Γκουτζαράτ.

Όταν ολοκληρωθεί το άγαλμα, το ύψος του θα φτάνει τα 182 μέτρα και θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, μεγαλύτερο και από το άγαλμα της ελευθερίας στη Νέα Υόρκη.

Ως φημισμένοι μηχανικοί, οι Ινδοί καλούνται να αντιμετωπίσουν διάφορες προκλήσεις για την κατασκευή αυτού του μνημείου με τις εντυπωσιακές διαστάσεις. Οι πρώτες φωτογραφίες από την πρόοδο για την κατασκευή του αγάλματος έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα.

Το μικρό νησί στο οποίο θα φιλοξενείται το «Άγαλμα της Ενότητας» είναι στην πραγματικότητα ένα «ψευδο-νησί». Οι αρχιτέκτονες του γραφείου MGA&D που έχει αναλάβει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του μνημείου περιγράφουν την τοποθεσία στην οποία θα εγερθεί ως «Μια βραχώδη προεξοχή της όχθης προς το μέσον του ποταμού Ναρμάντα».

Το Sadhu-Bet θα ξαναγίνει νησί μόνο μετά την κατασκευή ενός υδατοφράκτη, η οποία θα ακολουθήσει τη συνεπακόλουθη άνοδο της στάθμης του νερού κατά έξι μέτρα.
Το αρμόδιο αρχιτεκτονικό γραφείο έχει σχεδιάσει επίσης δρόμους πρόσβασης, έναν κήπο και ένα κέντρο επισκεπτών εκτός από το «Άγαλμα της Ενότητας», όλα αφιερωμένα στον «Αρχηγό» Πατέλ.