ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας ζει στον δικό του κόσμο, σχολιάζει Το Ποτάμι

Το Ποτάμι: Δεν δίνουμε σε κανέναν λευκή επιταγή - Κεντρική Εικόνα

«Ο κ. Τσίπρας, κλεισμένος στο πρωθυπουργικό μέγαρο, ζει στον δικό του κόσμο, όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά με τους ενοίκους του Μαξίμου. Βλέπει μόνο επιτυχίες, χωρίς να αντιλαμβάνεται την αγωνία του κόσμου μπροστά στα λουκέτα, τους φόρους, την εξαφάνιση ή την μείωση του εισοδήματός του» σχολιάζει το Ποτάμι για την χθεσινοβραδυνή συνέντευξη του πρωθυπουργού, στον τηλεοπτικό σταθμό Skai.

Το Ποτάμι υποστηρίζει ότι η οικονομική και η προσφυγική κρίση είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των λανθασμένων επιλογών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτηρίζει «προχειρότητα» την εξαγγελία του πρωθυπουργού για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, αλλά δεν είναι υπέρ της δυαρχίας, ούτε μπορεί να πει ποιες αρμοδιότητες πρέπει να έχει ο Πρόεδρος.

«Όταν του επισημαίναμε τις καταστροφικές συνέπειες μιας σύγκρουσης με τους εταίρους, κινδυνολογούσαμε. Χρειαζόταν το plan x για να τις αντιληφθεί. Κι όταν τον καλούσαμε να πιέσει την Ευρώπη για συμφωνία με την Τουρκία, μας κατήγγειλε ως ακροδεξιούς» αναφέρει και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «ανακάλυψε τώρα ότι έξοδος από την κρίση δεν θα έρθει με σκίσιμο των μνημονίων και μονομερή διαγραφή χρέους, αλλά μπορεί να γίνει με επενδύσεις και δουλειές, όταν επί χρόνια έχει πολεμήσει κάθε επένδυση στη χώρα».

«Το να μιλάει ο κ. Τσίπρας για επενδύσεις έχει τόση αξιοπιστία όση να εκθειάζει ένας χορτοφάγος τις ευεργετικές συνέπειες της κρεατοφαγίας. Ούτε πιστεύει αυτά που λέει, ούτε μπορεί να τα κάνει πράξη. Όσο για την ερωτική σχέση με τους Έλληνες που επικαλέστηκε, λίγες φορές ιστορικά έχει καταγραφεί τόσο μεγάλος αριθμός ερωτικών απογοητεύσεων» επισημαίνει το κόμμα και καταλήγει σημειώνοντας: «Ενδιαφέρον είναι, πάντως, ότι θέλει να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι νέοι επιστήμονες που έφυγαν τα τελευταία χρόνια. Ίσως γι αυτό δεν τους δίνει δικαίωμα ψήφου. Για να τους ...πιέσει να επιστρέψουν».