ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Να ξεκαθαρίσει η Τουρκία γιατί κρατούνται οι Έλληνες στρατιωτικοί

Τζανακόπουλος: Να ξεκαθαρίσει η Τουρκία γιατί κρατούνται οι Έλληνες στρατιωτικοί - Κεντρική Εικόνα

«Η ελληνική κυβέρνηση ζητά από την Τουρκία να ξεκαθαρίσει άμεσα για ποιο λόγο κρατούνται οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί και τους στερείται η δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα, για ποιο λόγο μετά από έναν σχεδόν μήνα δεν έχουμε καν γνώση των κατηγοριών και για ποιο λόγο επιλέγεται αυτή η τακτική της κωλυσιεργείας που καθόλου δεν συμβάλει στην εξομάλυνση των σχέσεων μας και σε μια σχέση καλής γειτονίας με τους Τούρκους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών.

Την πεποίθηση ότι η τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την «κοινή δήλωση» με την Ε.Ε για το προσφυγικό εξέφρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, πρόσθεσε δε, πως αυτό διεφάνη και στη Σύνοδο στη Βάρνα και τόνισε πως «είναι σαφής η ομόθυμη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ και είναι επίσης αποφασιστικό το μήνυμα ότι αυτές οι προκλήσεις οφείλουν άμεσα να τερματιστούν».

Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τη συμφωνία και παράλληλα προετοιμάζεται και παρακολουθεί στενά τις προσφυγικές ροές. Όπως πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος η εμπειρία δείχνει πως όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν οι ροές αυξάνονται και υπό αυτό το πρισμα αναλαμβάνονται οι πρωτοβουλίες που χρειάζονται και παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την αποσυμφόρηση των νησιών όσο και της διατήρησης της συνολικής κατάστασης σε ανεκτά επίπεδα.

Την ίδια ώρα πάντως ο κ. Τζανακόπουλος έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία να μην χρησιμοποιήσει το προσφυγικό ως μοχλό πίεσης και όξυνσης των σχέσεων της με την Ε.Ε.

Ερωτηθείς για το εάν στην επικείμενη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τον Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να τεθεί -από τον Βλαντίμιρ Πούτιν- το ζήτημα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη, είπε πως αυτό αφορά τον Ρώσο Πρόεδρο, ωστόσο ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε την Τουρκία να απαντήσει άμεσα γιατί ένα μήνα τώρα η ελληνική κυβέρνηση δεν γνωρίζει το κατηγορητήριο για μια υπόθεση που θα μπορούσε να λήξει σε λίγες ώρες.

Επανέλαβε πως η Τουρκία τους τελευταίους μήνες έχει κάνει στροφή όξυνσης, γεγονός που, όπως εκτίμησε ο κ. Τζανακόπουλος, δεν σχετίζεται με την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά σχετίζεται με τα προβλήματα στα δικά της σύνορα και με αιχμή το Κουρδικό. Πρόσθεσε όμως, ότι παρά το γεγονός ότι η γειτονική χώρα πιέζει, αυτό που χρειάζεται είναι να διατηρηθούν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας καθώς αυτό θα λειτουργήσει προς όφελος ολόκληρης της περιοχής. Παράλληλα κάλεσε την Τουρκία να επανέλθει στη λογική της καλής γειτονίας.

Την ίδια ώρα όμως έστειλε αυστηρό μήνυμα λεγοντας πως «απαιτούμε καθαρές εξηγήσεις γιατί ένα μήνα μετά δεν γνωρίζουμε το κατηγορητήριο, για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς. Περιμένουμε άμεση ενημέρωση», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δουλεύει προς την κατεύθυνση να λυθεί το ζήτημα το συντομοτερο δυνατόν, ακόμα και μέχρι το Πάσχα.

Κληθείς να τοποθετηθεί επί των δηλώσεων του υπουργού 'Αμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος από την Αρμενία είπε πως το 1821 η Οθωμανική Αυτοκρατορία ηττήθηκε, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων, «όταν η Τουρκία με δηλώσεις αξιωματούχων της προκαλεί διαρκώς, όταν παλαιότερα αμφισβητούσε τη Συνθήκη της Λοζάνης, όταν καθημερινά προβαίνει σε δηλώσεις και ρητορικές εξάρσεις οι οποίες πυροδοτούν εντάσεις, ενίοτε κάποιες σκληρές απαντήσεις μπορεί να είναι θεμιτές ή εύλογες. Η γνώμη μου είναι αυτό που πρέπει να συνεχίσει να κάνει η κυβέρνηση είναι να προσπαθεί να εξομαλύνει τις σχέσεις με την Τουρκία ώστε να αποκατασταθεί η σταθερότητα στη ευρύτερη περιοχή».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, είπε πως η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί επί του θέματος. Επίσης δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα η ανταλλαγή ή κάτι ανάλογο πλην όμως, πρόσθεσε, «αλίμονο αν καταργούσαμε τη δυνατότητα των βουλευτών να καταθέσουν τη γνώμη τους».

Ερωτηθείς για την υπόθεση Νοβάρτις και τη στάση της ΝΔ, αλλά και τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι θα καθίσει στο σκαμνί τους συκοφάντες του, επανέλαβε πως η αξιωματική αντιπολίτευση από τη στιγμή που ήρθε στο φως της δημοσιότητα το σκάνδαλο επέλεξε την τακτική του εκφοβισμού προς τους μάρτυρες και τη δικαιοσύνη. Και πρόσθεσε, «το να ομιλεί η ΝΔ για φιάσκο δεν προκαλεί σε κανέναν εντύπωση. Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να φτάσει η υπόθεση στην πλήρη διαλεύκανση. Όσοι είναι αθώοι να αποδειχτεί η αθωότητά τους και όσοι είναι ένοχοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» είπε. Ενώ για τον κ. Σαμαρά σημείωσε πως «οι κούφιες απειλές του δείχνουν ότι βρισκεται σε δύσκολη θέση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς για όσα κατήγγειλε η αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με την πρόταση για το πρόσωπο του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε πως σπιλώθηκε πλήρως άδικα ένας άνθρωπος (ο κ. Μαρίνος) και κατηγόρησε την ΝΔ, ότι προσπάθησε να δημιουργήσει θέμα με τον κ. Μαρίνο εκ του μη όντος. Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η εταιρεία του κ. Μαρίνου δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από οποιδήποτε έργο που έχει αναθέσει η ΗΔΙΚΑ, ενώ και ως τεχνικός σύμβουλος (της ΗΔΙΚΑ) αμειβόταν με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας, χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό (προγράμματα ΕΣΠΑ) και η αμοιβή του ανερχόταν στα 1400 ευρώ το μήνα.

Για το έργο που ανέλαβε ο συνέταιρος του κ. Μαρίνου, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως πως πήρε έργο ύψους 10.000 ευρώ, η επιλογή έγινε κατόπιν διαγωνισμού και το έργο χρηματοδοτήθηκε από ΕΣΠΑ. Ενώ ένα τρίτο ζήτημα αφορούσε έργο με απευθείας ανάθεση για εξειδικευμένο έργο με αρχή, μέση και τέλος. Επίσης, πρόσθεσε, ο κ. Μαρίνος ούτε υπογράφει αναθέσεις, ούτε έχει σχέση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΗΔΙΚΑ.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε πως η προσπάθεια που κατεβλήθη εκ μέρους της ΝΔ, ήταν για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων, πιθανόν να σχετίζεται με την προστασία μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που λυμαίνονται τα τεχνικά έργα στο ελληνικό Δημόσιο για πολλά χρόνια, συμπλήρωσε.

Μετά από όλα αυτά, αποσύρθηκε η υποψηφιότητα του κ. Μαρίνου για τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, για λόγους ευθιξίας.

Ερωτηθείς, τέλος, για όσα αποκαλύπτονται στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για «χορηγίες» του ΚΕΕΛΠΝΟ σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο υπουργός Επικρατείας είπε, μεταξύ άλλων, «δεν είναι πρωτοφανές ότι υπήρχαν μηχανισμοί μέσων ενημέρωσης οι οποίοι επιτίθεντο στον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και αργότερα που έγινε κυβέρνηση (…) πρόκειται για εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας που χάνουν πολλά καθώς η κυβέρνηση πάει να βάλει τάξη». Και κατέληξε λέγοντας, «δεν μας κάνει εντύπωση, όσο περισσότερο μένει η κυβέρνηση στην εξουσία τόσο λυσσαλέα θα γίνεται η επίθεση εναντίον της».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι οι ξένες επενδύσεις το 2017 κατέγραψαν ρεκόρ δεκαετίας αγγίζοντας τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ και τα θετικά αποτελέσματα συνεχίζονται δείχνοντας ότι υπάρχει ανάκαμψη.

Μέσα στο τελευταίο διήμερο ανακοινώθηκαν τρία μεγάλα επενδυτικά σχέδια, ύψους συνολικά 3 δισ. ευρώ που είναι τα εξής:

-Η επένδυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων από την Deutsche Telekom τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην ελληνική οικονομία, για την ανάπτυξη τεχνολογικών δικτύων οπτικών ινών για οικιακή χρήση (fiber to the home) και 5G.

-Η δημιουργία Fund συνολικού ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο συμφώνησαν να δημιουργήσουν το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας, και το κρατικό επενδυτικό fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mubadala Investment Company. Το νέο αυτό fund είναι ήδη έτοιμο να λειτουργήσει και να δώσει πρόσβαση σε ξένα κεφάλαια, στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

-Η επένδυση ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο για το 2018, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, καθώς και την παράταση ως το 2025 της συνεργασίας της χώρας μας με την Τράπεζα.

«Τα παραπάνω πιστοποιούν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων, που συμβάλλουν στην δυναμική ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας μετά από χρόνια ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Και η προσπάθεια αυτή συνεχίζει να καρποφορεί παρά το γενικευμένο σαμποτάζ της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία, δεν ξεχνάμε, συνέδεσε τη θητεία της ως κυβέρνηση με την οικονομική καθήλωση της χώρας και στον τομέα των άμεσων ξένων επενδύσεων».

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε τη στάση του προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη στο ονοματολογικό της πΓΔΜ «μνημείο ανευθυνότητας», με αφορμή και την άρνησή του να ενημερωθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

«Η κυβέρνηση υπερασπίζεται με αίσθημα ευθύνης την εθνική γραμμή, η οποία αποτελεί την κοινή βάση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων την τελευταία δεκαετία. Και σε αυτό το πλαίσιο αναζητά την επίλυση του ζητήματος με τη γείτονα», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη, επισημαίνοντας: «Αποτελεί όμως, μνημείο ανευθυνότητας η διαρκής προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να υπεκφύγει -δηλώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει μια λύση σε αυτά τα πλαίσια της εθνικής γραμμής. Και είναι για αυτό το λόγο που πρέπει να ξεκαθαρίσει αν αυτή του η στάση καθορίζεται από μια θέση αρχής ή αν αξιοποιεί ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής για λόγους εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και εντυπώσεων. Η απάντηση είναι μάλλον προφανής καθώς ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν θέλει να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος αλλά με αυτοκρατορικό και ιταμό ύφος αρνείται ακόμη και να δεχθεί αυτοπροσώπως την ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην πόλη των Σκοπίων. Για άλλη μια φορά λοιπόν δείχνει την πολιτική του μικρότητα και την αδυναμία του να λειτουργήσει ως σοβαρός και αξιόπιστος θεσμικός παράγοντας. Τον έχουμε όμως συνηθίσει και καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί πλέον».

«Προφανώς η αφωνία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τις δραστηριότητες του επιχειρηματία κ. Μαρινάκη σχετίζεται με τις προνομιακές σχέσεις που διατηρεί ο κ. Μητσοτάκης με τον διωκόμενο, σχέσεις δημόσια παραδεδεγμένες που εξηγούν και τη μανία του κ. Μαρινάκη και των συνεργατών του απέναντι στην εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πως «οι μέρες όμως που τα ολιγαρχικά συμφέροντα και ο κ. Μαρινάκης έκαναν κουμάντο στη χώρα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως «είναι σαφής και αμετακίνητη η θέση της κυβέρνησης ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους και κανείς δεν μπορεί να εξαιρείται από αυτούς» και συνέχισε: «Έχουμε επισημάνει ότι η πρόθεση μας είναι οι νόμοι να γίνουν ακόμα αυστηρότεροι, διότι μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί ένα σχέδιο συνολικής εξυγίανσης που έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Υπογράμμισε ότι δεν τρομάζει την κυβέρνηση το ενδεχόμενο του ποδοσφαρικού Grexit, δηλαδή της αποβολής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη FIFA, και σημείωσε: «Πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που θα συνεχίσει να υπάρχει στον ορίζοντα, όσο δεν συμμορφώνονται με το πλαίσιο κανόνων και αρχών, οι εμπλεκόμενοι με το ελληνικό ποδόσφαιρο παράγοντες των ΠΑΕ. Και αυτοί ήταν, είναι και θα συνεχίσουν να είναι υπόλογοι για τη συμπεριφορά και τις πράξεις τους απέναντι στον φίλαθλο κόσμο της χώρας».

Σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν την Τετάρτη στον Πειραιά από ομάδα οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, με αφορμή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, παρατήρησε πως ο φίλαθλος κόσμος της χώρας ουδεμία σχέση έχει με περιστατικά βίας και τραμπουκισμών, και πρόσθεσε: «Το συγκεκριμένο γεγονός, προφανώς και δεν χαρακτηρίζει το σύνολο των φίλων της ομάδας του Ολυμπιακού. Διότι, ο απλός κόσμος που στηρίζει μια ομάδα δεν έχει σχέση με τα εφήμερα συμφέροντα και τις πολιτικές και επιχειρηματικές επιδιώξεις του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Και δεν μπορούν να γίνονται οι ομάδες, ασπίδα στα ολιγαρχικά συμφέροντα τα οποία δεν διστάζουν να στοχοποιούν και να απειλούν εκλεγμένους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού».

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί τέτοια φαινόμενα και είπε ότι περιμένει από όλα τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν δημόσια και υπεύθυνα για τέτοιου είδους περιστατικά τα οποία βάλλουν ευθέως ενάντια σε μια συντεταγμένη, δημοκρατική πολιτεία, ενώ σημείωσε: «Οφείλω όμως να πω με ευθύτητα ότι προκαλεί αίσθηση, η εντυπωσιακή αφωνία της ΝΔ απέναντι όχι μόνο στο συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τις ποικίλες δραστηριότητες του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, επιχειρηματία κ. Μαρινάκη, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αποθήκευση, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών. Προφανώς η αφωνία αυτή σχετίζεται με τις προνομιακές σχέσεις που διατηρεί ο κ. Μητσοτάκης με τον διωκόμενο, σχέσεις δημόσια παραδεδεγμένες που εξηγούν και την μανία του κ. Μαρινάκη και των συνεργατών του απέναντι στην εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας. Οι μέρες όμως που τα ολιγαρχικά συμφέροντα και ο κ. Μαρινάκης έκαναν κουμάντο στη χώρα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Το ερώτημα αν ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει με τη στάση του παράταση ζωής στην προστασία των υπουργών από τον δικαστικό έλεγχο, απηύθυνε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή την άρνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναινέσει στην έναρξη της διαδικασίας Αναθεώρησης του Συντάγματος.

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, έχουν επανειλημμένα αναφερθεί στις αναγκαίες θεσμικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος. Όμως φυσικά, η Συνταγματική Αναθεώρηση, αποτελεί μια πολιτική, κοινωνική και θεσμική διαδικασία η οποία απαιτεί από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, μία έστω ελάχιστη, στάση πολιτικής και θεσμικής υπευθυνότητας. Είναι προφανές ότι σε αντίθεση με την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, η ΝΔ δεν δείχνει καμία πρόθεση να συμπεριφερθεί αναλόγως», είπε ο κ.Τζανακόπουλος.

Ακολούθως επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν έχουν ούτε τη βούληση, ούτε και την ικανότητα να αναλάβουν την παραμικρή ευθύνη για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το αύριο της χώρας. Συνεχίζουν να πολιτεύονται με τρόπο ανεύθυνο και μικροπολιτικό, μεταθέτοντας τη συζήτηση για τις θεσμικές αλλαγές σε κάποιο αόριστο επέκεινα, αποδεικνύοντας έτσι τη βαθύτατη πολιτική γύμνια και ατολμία τους. Δεν μας προκαλεί έκπληξη αυτή η ανεύθυνη και μικροπολιτική γραμμή της ΝΔ, καθώς είναι η ίδια ακριβώς που τους χαρακτηρίζει σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα, όπως τα εθνικά, με πρόσφατα παραδείγματα το Μακεδονικό αλλά και τα ελληνοτουρκικά».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ο βασικός λόγος για τη στάση τους στο ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, είναι ότι η ΝΔ αποτελεί ένα κόμμα ταυτόσημο της Ελλάδας του χθες. Ένα κόμμα που δεν θέλει να συγκρουστεί με τα ιερά και τα όσια ενός συστήματος δεκαετιών που έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Και επίσης είναι ένα κόμμα που η ηγεσία του, αισθάνεται εκτεθειμένη από τις αποκαλύψεις και τη δικαστική έρευνα σε σωρεία υποθέσεων. Και άρα εκ των πραγμάτων διακατέχεται από φόβο μην τυχόν και κάποια στιγμή -δια της Συνταγματικής Αναθεώρησης- πάψει να προσφέρει προστασία στα στελέχη του, το νομικό τερατούργημα που ονομάζεται νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Αυτό λοιπόν πρέπει να απαντήσει σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης: Θα δώσει με την στάση του παράταση ζωής στην προστασία των υπουργών από το δικαστικό έλεγχο; Θα γίνει για άλλη μια φορά πρωταγωνιστής στην νομιμοφανή συγκάλυψη σκανδάλων ή θα ακούσει το δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ίση ποινική μεταχείριση όλων των πολιτών ανεξαρτήτως της θέσης και της πολιτικής ισχύος τους;».