ΕΛΛAΔΑ

Διαψεύδει το υπουργείο Ναυτιλίας: Ο γερανός... καθάρισε το λιμάνι

Διαψεύδει το υπουργείο Ναυτιλίας: Ο γερανός... καθάρισε το λιμάνι - Κεντρική Εικόνα

Με αφορμή καταγγελίες οργανώσεων και φορέων αλληλέγγυων στους πρόσφυγες για βίαιη επέμβαση της ΕΛΑΣ και του λιμενικού για την εκκένωση του Πέτρινου του ΟΛΠ από πρόσφυγες, με επιστράτευση και γερανού, το υπουργείο Ναυτιλίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αναφορικά με σημερινές αναρτήσεις σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου, σύμφωνα με τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν πρακτικές βίας με χρήση γερανού με σκοπό την εκκένωση της πέτρινης αποθήκης του λιμένα Πειραιά από πρόσφυγες και μετανάστες από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ., γίνεται γνωστό ότι ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, η χρήση γερανού από τον αρμόδιο φορέα καθαρισμού του λιμένα, κρίθηκε σήμερα σκόπιμη προκειμένου να απομακρυνθούν καθ' υπόδειξη των προσφύγων και των μεταναστών οι εγκαταλελειμμένες και μη χρησιμοποιούμενες σκηνές, προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος. Γνωρίζεται δε ότι είκοσι τέσσερις (24) εξ αυτών μεταφέρθηκαν ασφαλώς σήμερα σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας χωρίς να αναφερθεί κανένα πρόβλημα, ενώ σταδιακά πρόκειται όλοι οι εναπομείναντες πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα υποδοχής της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

Με... γερανό και λιμενικό απομακρύνθηκαν οι πρόσφυγες από το Πέτρινο του ΟΛΠ