ΕΛΛAΔΑ

Κατασκευαστική εταιρεία διεκδικεί δικαστικά το σήμα ΠΑΕ!

Κατασκευαστική εταιρεία διεκδικεί δικαστικά το σήμα ΠΑΕ! - Κεντρική Εικόνα

Στα δικαστήρια «τρέχουν και δεν φτάνουν» εκπρόσωποι μεγάλης ΠΑΕ της Αθήνας, προειμένου να σώσουν τοιστορικο σήμα της ομάδας τους από κατασκευαστική εταιρεία, λόγω χρεώ προς αυτήν.

Έτσι λοιπόν, στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ, της ΚΑΕ και του Πανιώνιου ΓΣΣ (Ερασιτέχνη Πανιωνίου) για να αντιμετωπίσουν το αίτημα της κατασκευαστικής εταιρείας ΤΡΙΚΑΤ Α.Ε.Κ.Τ.Ε να κατάσχει το σήμα του ιστορικού συλλόγου.

Ο σύλλογος φέρεται να οφείλει 700.000 ευρώ στην κατασκευαστική εταιρεία για έργο το οποίο η τελευταία είχε αναλάβει στο παρελθόν.

Από την πλευρά της η ΤΡΙΚΑΤ, είναι ήδη εξοπλισμένη με δικαστική απόφαση που της δίνει τη δυνατότητα αναγκαστικής εκτέλεσης για την οφειλή. Με βάση αυτό, η εταιρεία διεκδικεί να επιτραπεί η κατάσχεση του σήματος της ομάδας της Νέας Σμύρνης ή, αν αυτό δεν γίνει δεκτό από το δικαστήριο, τη συνδιαχείριση του σήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η ΠΑΕ, όσο και η ΚΑΕ Πανιώνιος χρησιμοποιούν το σήμα του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, η χρήση του οποίου τους έχει παραχωρηθεί, όπως προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο. Συγκεκριμένα, από το 2006, η ΠΑΕ Πανιώνιος έχει αποσύρει το ποδοσφαιρικό της σήμα.

Στο δικαστήριο εκπροσωπήθηκε και η δημοτική αρχή της Νέας Σμύρνης, παρεμβαίνοντας υπερ της ομαδας, η οποία τόνισε τη συναισθηματική σχέση των κατοίκων της πόλης με τον αθλητικό σύλλογο, που είναι ταυτισμένοι με το σήμα του.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, που κράτησε περίπου δύο ώρες και χαρακτηρίστηκε από αρκετές εντάσεις, τονίστηκε ότι μια ενδεχόμενη κατάσχεση του σήματος από την εταιρεία θα οδηγούσε στον «εξευτελισμό» της ίδιας της ομάδας, για εμπορικούς σκοπούς.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για το σήμα του συλλόγου αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

ΠΗΓΗ: altsantiri.gr