ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs: Το θέμα με την παράνομη συγκέντρωση δεδομένων θα καθορίσει την πορεία του Facebook

Κενό ασφαλείας στο Facebook επέτρεψε την πρόσβαση σε φωτογραφίες 6,8 εκατ. χρηστών - Κεντρική Εικόνα

Η ικανότητα του Facebook να διαχειριστεί αυτή την τελευταία κρίση για παραβιάσεις στοιχείων θα καθορίσει εν τέλει το μακροπρόθεσμο μέλλον της εταιρίας, δήλωσε αναλυτής της Goldman Sachs σύμφωνα με το δίκτυο CNBC.

Η μετοχή του Facebook ήταν αυτή με τη χειρότερη επίδοση χθες στον δείκτη S&P 500, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της από τον Μάρτιο του 2014. Η μετοχή της κατέγραψε βουτιά μετά από δημοσιεύματα το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα οποία η εταιρία πολιτικών αναλύσεων Cambridge Analytica κατάφερε να συγκεντρώσει στοιχεία από τα προφίλ 50 εκατ. χρηστών του Facebook χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Το Facebook δέχεται πυρά για τον ρόλο του στην υπόθεση και κατηγορείται για παραβίαση δεδομένων.

«Σίγουρα εισάγει ένα επίπεδο αβεβαιότητας που δεν είχαμε δει πριν με το Facebook», δήλωσε σήμερα στο CNBC ο Χιθ Τέρι, επικεφαλής αναλυτής για τον τομέα του ίντερνετ στην Goldman Sachs. Ο Τέρι εξήγησε ότι κάθε ταχέως αναπτυσσόμενος τεχνολογικός γίγαντας είναι πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπος με παρόμοια κρίση. «Το ίδιο ισχύει και για το Facebook. Το πώς θα το διαχειριστούν αυτό είναι που τελικά καθορίσει το μακροπρόθεσμο μέλλον τους», δήλωσε ο Τέρι.

ΠΗΓΗ: CNBC