ΕΛΛAΔΑ

Έφοδος Αστυνομίας και Εισαγγελέα στη Περιφέρεια Μεσσηνίας

Έφοδος Αστυνομίας και Εισαγγελέα στη Περιφέρεια Μεσσηνίας - Κεντρική Εικόνα

Έφοδος της Αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα έγινε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του 3ου και 4ου ορόφου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας!

Οι αστυνομικοί ξήλωσαν και κατέσχεσαν τους επεξεργαστές από τους υπολογιστές του γραφείου της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη και τους πήραν για έρευνα.
Η έφοδος 15 αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμάτας, παρουσία εισαγγελέα, ανησύχησε προσωπικό και πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Διοικητήριο.

Ο λόγος της εφόδου είναι η καταγγελία της ίδιας της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας για υποψίες ότι έχει πέσει θύμα παρακολούθησης και συνακρόασης όλων των συνομιλιών της, τόσο των τηλεφωνικών, όσο και των ηλεκτρονικών.

Οι αστυνομικοί πήραν τους υπολογιστές για περαιτέρω έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί τυχόν σύστημα απομακρυσμένης συνακρόασης ή άλλου είδους παράνομο λογισμικό που επιτρέπει την παρακολούθηση όχι μόνο των e-mail αλλά και των συνομιλιών που γίνονταν στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη.

Αν πράγματι διαπιστωθεί ότι υπάρχει το επίμαχο παράνομο λογισμικό, τότε μιλάμε για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα, που εικάζεται ότι έχει πολιτικές προεκτάσεις.
 

Πηγή: www.dikaiologitika.gr