ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σε πλειστηριασμό ακίνητα γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ

Τα σούπερ μάρκετ στρέφονται στους τριαντάρηδες - Ανανέωση με Apps και νέο design - Κεντρική Εικόνα

Η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» για τα καλά και των κλάδο των σούπερ μάρκετ. Έτσι, τις αμέσως επόμενες μέρες βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα αλυσίδας σουπερμάρκετ, η οποία μέχρι πρώτινος είχε σημαντική παρουσία.

Πρόκειτια για την εταιρεία Βασίλαγας, η οποία είχε δραστηριότητα στην Βόρεια Ελλάδα και η οποία κατέβασε ρολά το περασμένο καλοκαίρι. 

Ειδικότερα στις 25 Aπριλίου θα βγει στο σφυρί από την Eθνική Tράπεζα, ακίνητο 11 στρεμμάτων, με εμπορική αποθήκη στο Kαλοχώρι Θεσσαλονίκης και με τιμή πρώτης προσφοράς 385.000 ευρώ.

Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Βασίλαγας, ιδρύθηκε το 1994 από τον Κωνσταντίνο Βασίλαγα και διέθετε 13 καταστήματα στη Βόρεια Ελλάδα. Βασίλαγας 

Τα προβλήματα στην αλυσίδα ξεκίνησαν το 2016, όταν τα ράφια των καταστημάτων άρχισαν να μένουν άδεια και να υπάρχουν καθυστερήσεις στην πληρωμή των προμηθευτών και στην καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. 

Φεύγοντας, οι επιχειρηματίες άφησαν πίσω τους ανεξόφλητες οφειλές τόσο προς τους εργαζόμενους, όσο και προς προμηθευτές και τράπεζες, οι οποίες υπολογίζονται πάνω από 10 εκατ. ευρώ. 

Σημειώνεται πως πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, το όνομα της Βασίλαγας βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας  το οποίο και συνέδεσαν με την άφιξη της κορυφαίας εταιρείας στο χώρο του λιανεμπορίου, της αμερικανικής Walmart στην Ελλάδα. 

Φυσικά ο αμερικανικός Όμιλος δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα και η Βασίλαγας δεν κατάφερε να παραμείνει στην ελληνική αγορά.