ΕΛΛAΔΑ

Αμβρόσιος: Αν είχα όπλο, και μπορούσα από τον νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε

Αμβρόσιος: Δεν ανέφερα τίποτα περί παραίτησης του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου - Κεντρική Εικόνα

Με προκλητικό τρόπο, για ακόμη μια φορά, επέλεξε να μιλήσει στην χθεσινή απολογία του, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Ο μητροπολίτης προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο πως οι επίμαχες εμπρηστικές φράσεις του κειμένου του αφορούσαν όχι τους ομοφυλόφιλους αλλά τους πολιτικούς που υποστήριξαν το σύμφωνο συμβίωσης, παρόλο που μόλις λίγες μέρες πριν είχε υποστηρίξει σε άλλο κείμενό του το ακριβώς αντίθετο, ότι οι προτροπές του αφορούσαν ακριβώς τους ομοφυλόφιλους.

Με αυτό το τέχνασμα, αισθάνθηκε στη συνέχεια ελεύθερος να ξεσπαθώσει κατά της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, χαρακτηρίζοντας «προδότες της Ορθοδοξίας» άλλους ιεράρχες που εμφανίζονται με λόγο αγάπης προς τους ομοφυλόφιλους, όπως και κατά των κομμάτων και των πολιτικών που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης και φυσικά κατά της κυβέρνησης και των άθεων διοικούντων.

Και κορύφωσε τη δηλητηριώδη ρητορική του κατά της ομοφυλοφιλίας και κατά των αμετανόητων ομοφυλόφιλων, σημειώνοντας«Το ‘‘φτύστε τους’’ είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο, και μπορούσα από τον νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε».

Εκλεισε μάλιστα το μάτι στο πολιτικό ακροατήριό του: «Αν παρόμοια φρασεολογία χρησιμοποιούσαν οι ναζί, τότε μπράβο».

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος στο δικαστήριο

Να υπενθυμίσουμε ότι το δικαστήριο  κήρυξε αθώο τον μητροπολίτη από την κατηγορία της δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο για ομοφοβικό του κείμενο, στο οποίο αποκαλούσε «αποβράσματα» τους ομοφυλόφιλους, ισχυριζόταν ότι δεν είναι άνθρωποι, και παρακινούσε τους πιστούς να τους απομονώσουν και να τους φτύσουν.