ΠΡΟΣΩΠΑ

Forbes: Οι πέντε πιο νέοι δισεκατομμυριούχοι του 2018

Forbes: Οι πέντε πιο νέοι δισεκατομμυριούχοι του 2018 - Κεντρική Εικόνα

Η Νορβηγία φαίνεται ότι κάτι κάνει σωστά αν αναλογιστεί κανείς πως από τους πέντε πιο νέους δισεκατομμυριούχους οι τρεις είναι Νορβηγοί, σύμφωνα με την λίστα των πιο πλούσιων ανθρώπων του Forbes για το 2018.

Η πιο νέα δισεκατομμυριούχος του κόσμου είναι η μόλις 21 ετών Αλεξάνδρα Άντρεσεν και ακολουθεί η ενός έτους μεγαλύτερη αδερφή της Καταρίνα. Η καθεμία τους έχουν περιουσια 1,4 δισ. δολαρίων.

Ακολουθούν οι πέντε πιο νέοι σε ηλικία δισεκατομμυριούχοι του 2018 από τον μεγαλύτερο στον μικρότερο:


Τζον Κόλλισον – 27 ετών – Περιουσία: 1 δισ. δολάρια

Ο 27χρόνος έφυγε από το Χάρβαρντ το 2011 για να ιδρύσει μαζί με τον αδερφό του Πάτρικ την εταιρεία Online πληρωμών Stripe. Τα δύο αδέλφια από την Ιρλανδία πλέον μένουν στο Σαν Φρανσίσκο όπου εδρεύει και η εταιρεία τους. Η Stripe μόλις ολοκλήρωσε έναν κύκλο χρηματοδότησης που ανέβασε την αποτίμησή της στα 9,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα πάντα με το Forbes.

Έβαν Σπίγκελ – 27 ετών – Περιουσία: 4,1 δισ. δολάρια

Ο Σπίγκελ ίδρυσε μαζί με τον συμφοιτητή του στο Στάνφορντ το Snapchat. Όταν η εταιρεία τους Snap μπήκε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον Μάρτιο του 2017 ο Σπίγκελ έγινε ο νεότερος διευθύνων σύμβουλος εισηγμένης εταιρείας στη Wall Street.

Γκούσταβ Μάγκναρ Γουίτζο – 24 ετών – Περιουσία: 1,9 δισ. δολάρια

Ο Γουιτζό έχει σχεδόν το μισό της νορβηγικής εταιρεία αλιείας Salmar, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής σολομού του κόσμου. Ο πατέρας του που ακόμη διοικεί την εταιρεία του έδωσε το ποσοστό το 213.

Αν και ο πατέρας του ασχολείται με την οικογενειακή επιχειρήση ο Γκούστα Μάγκαρ σύμφωνα με το Forbes προτιμά να επενδύει σε ακίνητα και τεχνολογικές startups.

Καταρίνα Αντρεσεν – 22 ετών – Περιουσία: 1,4 δισ. δολάρια

Η Καταρίνα είναι η δεύτερη πιο νέα δισεκατομμυριούχος του κόσμου, καθώς μαζί με την αδερφή της Αλεξάνδρα κληρονόμησαν το 42% της οικογενειακής επιχείρησης Ferd. Ο πατέρας τους, Γιόχαν, που διοικεί την εταιρεία ελέγχει το 70% των ψήφων.

Αλεξάνδρα Άντρεσεν – 21 ετών – Περιουσία: 1,4 δισ. δολάρια

Η Αλεξάνδρα είναι η πιο νεαρή δισεκατομμυριούχος του κόσμου. Η Fed είναι επενδυτική εταιρεία με έντονη παρουσία στο χρηματιστήριο, ενώ διαθέτει και hedge funds.

Πηγή: insider.gr