ΕΛΛAΔΑ

Στη φάση της ολοκλήρωσης η μικρή περιμετρική οδός Πάτρας

Τα φώτα στην εθνική οδό, στο ύψος του Ρίου, είναι αναμμένα και την ημέρα, αλλά όχι από... λάθος! - Κεντρική Εικόνα

Στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο κατασκευής της μικρής περιμετρικής οδού της Πάτρας, το οποίο χαρακτηρίζεται «πνοής», αφού, όπως εκτιμάται, θα βοηθήσει σημαντικά στην κυκλοφορική αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης.

«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο διάστημα, καθώς το επόμενο τετράμηνο θα αποπερατωθεί το πιο περίπλοκο, ίσως, τμήμα του έργου. Φθάσαμε εδώ έχοντας ξεπεράσει τεράστιες δυσκολίες, δεδομένου ότι το έργο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2015. Αναλάβαμε να το φέρουμε εις πέρας. Θέλουμε να τελειώνουμε με τις εκκρεμότητες». Αυτά υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα μετά την αυτοψία στο έργο, παρουσία στελεχών της περιφερειακής αρχής και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αναφερόμενος στην πορεία του έργου, αλλά και στις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, δήλωσε: «Διανύουμε κρίσιμη περίοδο για το έργο. Η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας, αλλά και ο ανάδοχος δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Περάσαμε μια επταετία με τεράστιες δυσκολίες, αλλά με την παράδοση της μικρής περιμετρικής θα έλθει η δικαίωση». Πρόσθεσε: «Πιστέψαμε σε αυτό το σημαντικό έργο. Δώσαμε μεγάλο αγώνα για να φτάσουμε στο σημερινό επίπεδο υλοποίησης και είμαστε πολύ κοντά στο να παραδώσουμε στους συμπολίτες μας ένα έργο "κόσμημα", ένα έργο που αναμένουμε για περισσότερα από 15 χρόνια. Στο τέλος θα κρίνουμε την αξία του έργου. Γιατί δεν θα είναι απλά ένα οδικό, αλλά ένα έργο ανάπλασης και ανάδειξης της ίδια της πόλης».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Λοτσάρης, τόνισε: «Ένα σημαντικό έργο για την Πάτρα φθάνει στην ολοκλήρωσή του. Όλοι γνωρίζουμε πως ήταν ένα πολύπαθο έργο, αλλά τέλος καλό και σε ελάχιστο διάστημα η μικρή περιμετρική θα παραδοθεί στους πολίτες της Πάτρας και όχι μόνο».

Τέλος, η προϊσταμένη της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου αναφερόμενη στο έργο επεσήμανε: «Το θεωρούμε σημαντικό, γιατί θα βελτιώσει κατά πολύ την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης, αλλά και της περιαστικής περιοχής των Πατρών. Όταν παραδοθεί, θα αλλάξει την εικόνα του κυκλοφοριακού».