ΕΛΛAΔΑ

Νέοι δρόμοι προσφοράς για τα παιδιά με λευχαιμία σε Ελλάδα και Κύπρο

Νέοι δρόμοι προσφοράς για τα παιδιά με λευχαιμία σε Ελλάδα και Κύπρο - Κεντρική Εικόνα

Τελετής αδελφοποίησης του Ιδρύματος «Ελπίδα» Κύπρου για παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία και του συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» Ελλάδας πραγματοποίηθηκε σήμερα στο προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του Κύπριου πρόεδρου, Νίκου Αναστασιάδη.

«Η αδελφοποίηση ανοίγει νέους δρόμους προσφοράς για τα παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία» τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» Ελλάδας, Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έληξε με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι με την παρουσία του στην τελετή αδελφοποίησης εκπληρώνει ένα αυτονόητο χρέος. Στην Ελλάδα αυτή η προσπάθεια, είπε, ξεκίνησε από θαρραλέες γυναίκες οραματίστριες με επικεφαλής την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα Καλής Θέλησης. Σήμερα η «Ελπίδα» στην Ελλάδα «αποτελεί ένα κόσμημα του κοινωνικού κράτους», τόνισε ο Πρ. Παυλόπουλος. Σήμερα, συνέχισε, οι δύο «Ελπίδες» αδελφοποιούνται, προσφέροντας ένα πολύ σημαντικό παράδειγμα, της ένωσης σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο και για τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης αλλά και κρίσης αξιών.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε η κοινή προσπάθεια, «ο σπόρος που τέθηκε σήμερα, να βλαστήσει και να θρέψει αυτή τη σιγουριά και προσδοκία που ανήκει στα παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στη ζωή». 

Ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την παρουσία του και τόνισε ότι «σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα των δύο κρατών μας να συμβάλουν τα μέγιστα ώστε να πετύχει ο στόχος και ο σκοπός, να αυξήσουμε την ελπίδα και τις προσπάθειες για βοήθεια των παιδιών με καρκίνο και λευχαιμία».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έκλεισε τον χαιρετισμό του με τη φράση της κ. Βαρδινογιάννη: «Το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατόν. Αρκεί να πιστέψουμε σε αυτό και να αγωνιστούμε».

Στην τελετή μίλησαν επίσης η Άντρη Αναστασιάδη, επίτιμη πρόεδρος του Ιδρύματος «Ελπίδα» Κύπρου», καθώς και ο πρόεδρός του Λοΐζος Λοΐζου.