ΕΛΛAΔΑ

Κατεβαίνουν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας

Κατεβαίνουν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας - Κεντρική Εικόνα

Με λεωφορεία κατεβαίνουν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων Ν.Καρβάλης Καβάλας για να διαμαρτυρηθούν για την απαίτηση του ιδιοκτήτη της εταιρείας Λαυρεντιάδη ο οποίος εδώ και δύο μήνες τους πιέζει να απολυθούν οικειοθελώς (!) και να αποδεχθούν να μεταφερθούν σε τρεις άλλες εταιρείες ως εργολαβικοί,

Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι η εργοδοσία προχωρά σε μηνύσεις προς το σύνολό τους και ταυτόχρονα σε απολύσεις χωρίς καν αποζημίωση. 

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη στάση της κυβέρνησης την οποία έχει τις ευθύνες της στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων, της Εθνικής, της αγροτικής καθώς και της τοπικής οικονομίας και δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, διότι το θράσος του κ. Λαυρεντιάδη από κάπου ενθαρρύνεται».

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι των Λιπασμάτων Ν. Καρβάλης διοργανώνουν αύριο Τρίτη στις 12 συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, που στις 13.00 έχει προγραμματιστεί τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση. Κατόπιν όλοι μαζί θα κατευθυνθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.