ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μαρινόπουλος – Starbucks: Πώς επενδύει στο προσωπικό της

Η Nestle βάζει τα Starbucks στα...σούπερ μάρκετ - Κεντρική Εικόνα

 

Η συνεχής εκπαίδευση, φροντίδα και εξέλιξη των εργαζομένων της αποτελεί για την Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ AEE – Starbucks μια από τις βασικότερες αξίες της εταιρείας.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους περισσότεροι από 225 εργαζόμενοι (partners) των Starbucks ανά την Ελλάδα συμμετείχαν σε περισσότερες από 32 εκπαιδευτικές δράσεις (εσωτερικά σεμινάρια, επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών φορέων, επιμορφωτικά ταξίδια στο εξωτερικό και ειδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης σχετικά με την τέχνη του καφέ).

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι 85% των διευθυντικών θέσεων στην εταιρεία προέρχεται από εσωτερικές προαγωγές συνεργατών ενώ μέσα στο 2017 έγιναν συνολικά 16 προαγωγές. Παράλληλα, ιδιαίτερα μεγάλος είναι και ο μέσος όρος παραμονής στην εταιρία, περίπου 7 χρόνια, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη φύση της εργασίας στα καταστήματα και το γεωγραφικό εύρος του δικτύου καταστημάτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Νίκος Καραφύλλης που εργάζεται στην εταιρεία από το 2005 ξεκινώντας ως barista και σήμερα είναι περιφερειακός Διευθυντής έχοντας στην εποπτεία του 8 καταστήματα. «Είναι σημαντικό να νιώθεις και να είσαι πραγματικά μέλος μιας επιχείρησης που νοιάζεται για σένα, σε σέβεται, αναγνωρίζει τις προσπάθειές και το έργο σου, σού προσφέρει τη δυνατότητα περαιτέρω εκπαίδευσης και εξέλιξης μέσα σε αυτή, μιλώντας την ίδια γλώσσα και δουλεύοντας για την επίτευξη των κοινών στόχων. Στα 13 χρόνια που είμαι στην οικογένεια των Starbucks, μπορώ να πω με ειλικρίνεια ότι βιώνουμε και κάνουμε πράξη καθημερινά τις αξίες που υποστηρίζουμε όπως υπευθυνότητα, εργατικότητα, διαφάνεια, αλληλεγγύη, ομαδικότητα και αλληλοσεβασμό.»

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Μαρινόπουλος Εταιρείας Καφέ Α.Ε.Ε. – Starbucks δήλωσε σχετικά: «Η εκπαίδευση στα Starbucks δεν σταματάει ποτέ. Επενδύουμε στην ανάπτυξη του κάθε συνεργάτη ξεχωριστά, ανάλογα με τις ανάγκες και το γνωστικό του υπόβαθρο για να εξελιχθούν σε διαφορετικά επίπεδα της λειτουργίας της αλυσίδας. Ειδικά για την εξειδίκευσή μας στον καφέ, έχουμε 32 Coffee Masters που έχουν λάβει συμπληρωματική εκπαίδευση και έχουν πιστοποιηθεί ως αυθεντία σε θέματα καφέ. Μοναδική εμπειρία και μάθημα ζωής αποτελεί το ετήσιο ταξίδι σε χώρα προέλευσης του καφέ, όπως αυτό στη Rwanda όπου συμμετέχουν επιλεγμένοι Coffee Masters κάθε φορά.»