ΔΙΕΘΝΗ

Επεισόδια με φόντο τον Πύργο του Άιφελ πριν από τον τελικό του Euro

Επεισόδια με φόντο τον Πύργο του Άιφελ πριν από τον τελικό του Euro - Κεντρική Εικόνα

Η γαλλική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει μια συγκέντρωση δεκάδων ατόμων που προσπάθησαν να εισβάλουν στη "ζώνη οπαδών" στη βάση του Πύργου του Άιφελ για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου χθες βράδι, για να εμποδίσουν τον υπερβολικό συνωστισμό.

Η είσοδος στον χώρο της "ζώνης", όπου μπορεί το πλήθος να παρακολουθήσει τους αγώνες σε γιγαντιαίες οθόνες, έκλεισε όταν συμπληρώθηκε ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός ατόμων (90.000) γύρω στις 7:00 μ.μ. τοπικής ώρας (8:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατά το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, η αστυνομία χρησιμοποίησε εκτοξευτήρες νερού για να εμποδίσει το πλήθος να ξαναδοκιμάσει να μπει στον χώρο, ενώ η πυροσβετική κατέσβυνε μηχανάκια και ένα αυτοκίνητο που είχαν πυρποληθεί ακριβώς έξω από την περίμετρο της ζώνης. "Η φωτιά είναι υπό έλεγχο", τόνισε αστυνομική πηγή.

Η αστυνομία ζήτησε από τους οδηγούς οχημάτων να αποφύγουν τον Πύργο του Άιφελ και την παραπλήσια περιοχή του Τροκαντερό καθώς μερικά άτομα εμπόδιζαν την κυκλοφορία και σταματατούσαν αυτοκίνητα.

H Πορτογαλία κατέκτησε το Euro νικώντας 1-0 την Γαλλία στην παράταση με γκολ του Εντερ στο 109.