ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οικονομική ανάκαμψη για την Deutsche Telekom

Οικονομική ανάκαμψη για την Deutsche Telekom - Κεντρική Εικόνα

Η γερμανική Deutsche Telekom ανακοίνωσε την Πέμπτη ισχυρή ανάκαμψη των καθαρών κερδών της για το 2017, ένα έτος που χαρακτηρίστηκε από έντονες επενδύσεις στη γερμανική αγορά τηλεπικοινωνιών, ιδιαίτερα στον τομέα των οπτικών ινών.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 29,4% στα 3,46 δισ. ευρώ, ενώ η μέση πρόβλεψη των αναλυτών προέβλεπε αύξηση στα 4,01 δισ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη δ΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 1,33 δισ. ευρώ έναντι  ζημιών 2,12 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Οι ζημιές του προηγουμένου έτους οφειλόταν κυρίως στην απομείωση της συμμετοχής στην BT Group, όπως σημείωσε η εταιρεία. Οι αναλυτές ανέμεναν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Telekom στο δ΄ τρίμηνο να διαμορφωθούν στα 587 εκατ. ευρώ. 

Τα έσοδα μειώθηκαν ελαφρώς στα 19,16 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 19,54 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ενώ τα προσαρμοσμένα EBITDA μειώθηκαν 4,7% στα 5,02 δισ. ευρώ.

Ο όμιλος στοχεύει σε "μέτρια" αύξηση του κύκλου εργασιών του το 2018 και σε αύξηση κατά 4% του προσαρμοσμένου μικτού λειτουργικού κέρδους (Ebitda), στα 23,2 δισ. ευρώ,  με τις ταμειακές ροές να αυξάνονται 12% στα 6,2 δισ. ευρώ. 

Πηγή: www.newsmoney.gr