ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Kινέζοι με ενεργητικό €40 δισ σύμπραξαν με γνωστό ελληνικό όμιλο για να... χτυπήσουν την Εγνατία

Bρέθηκαν τα χρήματα για τον νέο κάθετο άξονα της Εγνατίας -  Θα διαθέτει 6 γέφυρες και 1 σήραγγα - Κεντρική Εικόνα

Εννέα επενδυτικά σχήματα ενδιαφέρονται τελικά για τον διαγωνισμό παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού. Πρόκειται για την πρώτη φάση του διαγωνισμού που αποτύπωσε το έντονο ενδιαφέρον για τον μεγαλύτερο οδικό άξονα της χώρας. Ενδεικτικό είναι ότι για την αξιοποίηση της Εγνατίας υπάρχει ακόμη και κινέζικο ενδιαφέρον!!

Έτσι μεταξύ των "μνηστήρων" συγκαταλέγεται η κινεζική Sichuan σε κοινοπραξία με την εταιρεία Damco Energy του Ομίλου Κοπελούζου.

Η SCIG ιδρύθηκε το 2010, απασχολεί 24.000 υπαλλήλους και εστιάζει στην κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση αυτοκινητοδρόμων και λιμένων, στη λειτουργία και διαχείριση αεροδρομίων, στις υπηρεσίες μεταφορών και logistics, στην εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας και στην χρηματοδότηση επενδύσεων στον τομέα των μεταφορών. Η SCIG έχει σύνολο ενεργητικού ύψους περίπου 40 δισ. Ευρώ και εκμεταλλεύεται και διαχειρίζεται συνολικά 4.143 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων στην επαρχία Σιτσουάν, ο πληθυσμός της οποίας ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο Όμιλος Κοπελούζου είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους της Ελλάδας με πολυσχιδείς δραστηριότητες, σε τομείς όπως η ενέργεια, τα έργα υποδομών και οι παραχωρήσεις, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων στις εταιρείες που έχουν αναλάβει την αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα και στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΗΚΕΙ:
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πηγή: http://www.voria.gr/index.php/article/endiaferon-omilou-kopelouzou---kinezikis-sichuan-gia-tin-egnatia-odo

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής:

ANAS International Enterprise S.p.A.

ROADIS Transportation Holding S.L.U. - ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

VINCI HIGHWAYS S.A.S – VINCI CONCESSIONS S.A.S – MYTILINEOS HOLDINGS S.A.”

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A.

DEUTSCHE INVEST EQUITY PARTNERS GMBH – DIMERA LTD

SICHUAN COMMUNICATIONS INVESTMENT GROUP CO., LTD – DAMCO ENERGY S.A.

NORTHERN GREECE CORRIDOR CONSORTIUM” [Intertoll Capital Partners B.V. / J&P – AVAX S.A. / Aberdeen European Infrastructure Partners II LP]

FREYJA HOLDINGS SARL” [Macquarie European Infrastructure Fund 5 L.P. / Macquarie European Infrastructure Fund 5 SCSp]

ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ

Όπως σημειώνεται, οι σύμβουλοι αξιοποίησης, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.