ΕΛΛAΔΑ

Ο μακροβιότερος αρχηγός Λιμενικού - Γιατί τον κράτησε ο Τσίπρας 1 χρόνο επιπλέον στο πόστο του (photo)

Μέσω πανελλαδικών από το 2019 η εισαγωγή στο Λιμενικό - Κεντρική Εικόνα

Στη μικρή λίστα με τους μακροβιότερους αρχηγούς του Λιμενικού Σώματος συμπεριλαμβάνεται από την Παρασκευή ο αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, καθώς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) αποφάσισε την παράταση της θητείας του για ακόμη ένα χρόνο στο τιμόνι του Λιμενικού Σώματος.

Η διετής θητεία του Αρχηγού έληξε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, ωστόσο το ΚΥΣΕΑ με την αριθμ.1 απόφαση της 4ης Συνεδρίασης της 16ης Φεβρουαρίου 2018, η οποία κυρώθηκε με το από 16-02-2018 Π.Δ. (Φ.Ε.Κ. 165 Γ΄/16-02-2018) του δίνει το δικαίωμα να παραμείνει στη θέση του μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019.

Ο Στ. Ράπτης ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος στις 16 Φεβρουαρίου 2016, είναι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιά και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων Ασπροπύργου.

Εχει υπηρετήσει σε πολλές θέσεις ευθύνης και, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει διοικητής της 3ης ΠΕΔΙΛΣ Λιμενικού Σώματος, κεντρικός λιμενάρχης Ηγουμενίτσας, διοικητής στην Επισκευαστική Βάση Λιμενικού Σώματος, καθώς και διοικητής της ΑΕΝ Σύρου.

Επίσης, έχει υπηρετήσει ως κυβερνήτης του Πλωτού Περιπολικού Λιμενικού Σώματος 020 και ως μάχιμος έφεδρος αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό.

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, στον νέο αρχηγό έχουν απονεμηθεί 14 τιμητικές διακρίσεις (μετάλλια, παράσημα και ευαρέσκειες).

 

Η απόφαση για την παράταση της θητείας του ήρθε ακριβώς 24 ώρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της ελληνικής πολιτείας και του ελληνικού λαού στο Λιμενικό Σώμα.

Είχε προηγηθεί το σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια με τον εμβολισμό του ΠΑΘ 090 «Γαύδος» από την τουρκική ακταιωρό.

Τα συγχαρητήριά της στον Αρχηγό έστειλε η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ).