ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κέρδη-ρεκόρ 2,15 δισ ευρώ για εταιρεία ηλεκτρικού εξοπλισμού με εργοστάσιο στην Ελλάδα

Εταιρεία έκπληξη ξεπέρασε σε απόδοση Amazon και Apple: Έδωσε κολοσσιαία κέρδη 60.000%  - Κεντρική Εικόνα

Η Schneider Electric ανακοίνωσε ότι κατέγραψε κέρδη-ρεκόρ για το 2017, κυρίως λόγω της αύξησης των πωλήσεων και της αύξησης επίσης της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας.

Τα καθαρά κέρδη της γαλλικής εταιρείας ηλεκτρικού εξοπλισμού αυξήθηκαν 23% στα 2,15 δισ. ευρώ πέρυσι από τα 1,75 δισ. ευρώ το 2016.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για καθαρά κέρδη 2,12 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 24,74 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 24,6 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, έναντι εκτιμήσεων για 24,78 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα του δ΄ τριμήνου μειώθηκαν ελαφρώς στα 6,67 δισ. ευρώ, λόγω εν μέρει μιας χρέωσης 341 εκατ. ευρώ από τις συναλλαγματικές κινήσεις, που αντιστάθμισαν τη θετική επίδραση των εξαγορών, τόνισε η Schneider.

Η Schneider Electric έχει περισσότερα από 45 χρόνια παρουσία στην ελληνική αγορά, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες που συνθέτουν λύσεις για τις αγορές της Ενέργειας και των Έργων Υποδομής, του Κτιρίου, της Κατοικίας, της Βιομηχανίας και των Data Centres.

Στην Ελλάδα η εταιρία διαθέτει δύο βασικές δραστηριότητες την Εμπορική και τη Βιομηχανική. Η εμπορική δραστηριότητά της πραγματοποιείται μέσω δύο γραφείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ η βιομηχανική μέσω του εργοστασίου της στα Οινόφυτα Βοιωτίας.