ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα βασικά μεγέθη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος το 2017

Συνάντηση διοίκησης Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με διοίκηση Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς	 - Κεντρική Εικόνα

Τα στοιχεία ουσιαστικής βελτίωσης των βασικών μεγεθών του ελληνικού τραπεζικού συστήματος το 2017, αλλά και ο περαιτέρω σχεδιασμός τους, ως προς τη ρευστότητα, την αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τη συμμόρφωση στις εποπτικές και ρυθμιστικές απαιτήσεις, τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και τη σταδιακή επιστροφή του κλάδου στην κανονικότητα παρουσιάστηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στη συνάντηση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤ, δόθηκαν επίσης βασικές συγκριτικές πληροφορίες για τα αντίστοιχα ζητήματα που απασχολούν το τραπεζικό σύστημα πανευρωπαϊκά. Στην τρέχουσα συγκυρία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΕΤ, μετά και τη δήλωση της Ευρωομάδας στις 22 Ιανουαρίου 2018, η περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ζωτικής σημασίας, ώστε με κοινές προσπάθειες να εξασφαλιστεί η επιτάχυνση της επενδυτικής διαδικασίας, η επίτευξη υψηλών διατηρήσιμων ρυθμών ανάπτυξης και η οριστική έξοδος από τα προγράμματα προσαρμογής.

Η ΕΕΤ εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τους κ.κ. Νικόλαο Καραμούζη, πρόεδρο Δ.Σ., Γεώργιο Χαντζηνικολάου, αντιπρόεδρο Δ.Σ, Κώστα Μιχαηλίδη, αντιπρόεδρο, Βασίλειο Ράπανο, αντιπρόεδρο Δ.Σ, Γεώργιο Αρώνη, πρόεδρο Ε.Ε και την κα Χαρίκλεια Απαλαγάκη, γενική γραμματέα. H Ελληνική Ένωση Τραπεζών ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους συνεργάτες του για την πρόσκληση και το ενεργό ενδιαφέρον τους και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να εξακολουθήσει να στηρίζει ενεργά κάθε προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.