ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Τesla βάζει μπρος την παραγωγή 100.000 ηλεκτρικών φορτηγών ετησίως (video)

H Τesla βάζει μπρος την παραγωγή 100.000 ηλεκτρικών φορτηγών ετησίως (video) - Κεντρική Εικόνα

Τον περασμένο Νοέμβριο, η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla αποκάλυψε την πρόθεσή της να κατασκευάσει ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό. Τώρα, πολύ πιο σύντομα από ό,τι περίμεναν όλοι, η εταιρεία ανακοινώνει πως θα είναι έτοιμη το 2019 για την προώθησή του στην παραγωγή και μάλιστα με δυνατότητα 100.000 μονάδων των χρόνο.

Είναι αναμφίβολα μικρό το χρονικό διάστημα που πέρασε σε ότι έχει να κάνει με την εξέλιξη και τις δοκιμές του φορτηγού της Tesla –ειδικά αν συγκρίνει κανείς τους αντίστοιχους χρόνους που απαιτούνται για την εξέλιξη ενός αυτοκινήτου. Τον περασμένο Νοέμβριο που είχε ανακοινωθεί η πρόθεση της εταιρείας για το λανσάρισμα ενός φορτηγού, ήταν μια είδηση που είχε περάσει «στα ψιλά» μια και θεωρήθηκε πιο σημαντικό το γεγονός της παρουσίασης του νέου roadster.

Τώρα η Tesla επιβεβαιώνει το ότι το 2019 θα έχει έτοιμο το φορτηγό για παραγωγή και μάλιστα με δυνατότητα 100.000 μονάδων ετησίως. Οι μόνες πληροφορίες που υπάρχουν γι αυτό είναι πως θα έχει δύο εκδόσεις, με διαφορετική αυτονομία. Η «βασική» θα έχει 482 χιλιόμετρα αυτονομία, ενώ η δεύτερη θα μπορεί να καλύψει 800 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.