ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ανακαινίσεις, λανσαρίσματα και νέα concept οδηγούν στην επιτυχία τα Attica

Ανακαινίσεις, λανσαρίσματα και νέα concept οδηγούν στην επιτυχία τα Attica - Κεντρική Εικόνα

Άλλη μία χρονιά επιτυχιών στο ενεργητικό της προσέθεσε το 2017 η Αττικά Πολυκαταστήματα ΑΕ, η εταιρεία που λειτουργεί τα πολυκαταστήματα "attica”.

Επιδεικνύοντας ετήσιες πωλήσεις που αγγίζουν τα 180 εκατ. ευρώ, αυξημένες σε ποσοστό 6%, και κερδοφορία μεγαλύτερη των 12 εκατ.ευρώ, συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εμπορικές εταιρίες, διατηρώντας υψηλή ρευστότητα χωρίς τραπεζικό δανεισμό που της επιτρέπει να προγραμματίζει τις επόμενες επενδυτικές της κινήσεις σε συνέχεια αυτών που υλοποιήθηκαν το προηγούμενο έτος.

Το 2017 η εταιρία επένδυσε στην Lamda Development (το ποσοστό συμμετοχής της υπερβαίνει το 1% με αξία που αγγίζει τα 6 εκατ. ευρώ) ως έμπρακτη αναγνώριση των ικανοτήτων του management της εταιρείας αλλά και του στιβαρού μετοχικού σχήματος αυτής και της προοπτικής που ο συνδυασμός τους φέρνει στην Ελλάδα (ανάπτυξη χώρου Ελληνικού κ.α.) αλλά και ως επιστέγασμα της πετυχημένης εμπορικής τους συνεργασίας όπως αυτή έχει καταγραφεί στο Golden Hall στο Μαρούσι, στο Mediterranean Cosmos στην Θεσσαλονίκη κλπ..

Η ανάπτυξη των βασικών της καταστημάτων σε Αθήνα (CityLink, Golden Hall) και Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή, Mediterranean Cosmos) με ποσοστά αύξησης από 4-12% αποδεικνύει ότι η εταιρία παραμένει επικεντρωμένη στην εφαρμογή ενιαίου επιχειρηματικού πλάνου το οποίο βρίσκει απήχηση στην αγορά. Παράλληλα εκμεταλλεύεται τις εκάστοτε συνθήκες όπως η αύξηση του τουρισμού, η προσαρμογή χώρων και concepts σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις όπως επίσης επιχειρεί και νέα λανσαρίσματα όπως αυτό του καταστήματος Armani Exchange στο Golden Hall.

Συγχρόνως, η ανακαίνιση των υφιστάμενων καταστημάτων, ο εκσυγχρονισμός των πληροφοριακών συστημάτων με την εγκατάσταση SAP (που ξεκίνησε το 2018), η διερεύνηση επέκτασης σε όμορους εμπορικούς χώρους , η επιλεκτική στρατηγική επένδυση σε εταιρίες με συναφές αντικείμενο (Καλογήρου), η ανάπτυξη e-shops που ήδη ξεκίνησε από τον χώρο των καλλυντικών με την επωνυμία atticabeauty.gr συνιστούν ένα επενδυτικό πλάνο που αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.

Σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές παίζει η διαρκής κατάρτιση και προσαρμογή των 2.600 εργαζομένων που απασχολούνται στα καταστήματα και τις κεντρικές υπηρεσίες της εταιρίας. Στα πλαίσια αυτά η εταιρία παρέχει μισθούς που υπερβαίνουν τουλάχιστον 50% τις αμοιβές που προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας για το προσωπικό της ως επιβράβευση της θετικής συνεισφοράς τους στην διαχρονική ανάπτυξή της.

Τέλος, να σημειωθεί ότι μέσα στη χρονιά η ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε. κατέκτησε διάφορες διακρίσεις από αναγνωρισμένους φορείς της αγοράς όπως η ICAP GROUP, τα περιοδικά FORBES και FORTUNE βάσει κριτηρίων κερδοφορίας, αριθμού προσωπικού, κύκλου εργασιών κλπ.

 

ΠΗΓΗ: CAPITAL